18 Noiembrie 2013 publicat în Mami 95 share-uri

Servetelele umede sunt frecvent utilizate de proaspetele mamici, insa studiile arata ca acestea pot fi extrem de daunatoare pentru sanatatea bebelusului. Specialistii recomanda evitarea servetelor umede pentru curatarea bebelusilor si folosirea apei cu sapun sau a servetelelor umede home-made.

Desi sunt foarte populare in randul proaspetelor mamici, fiind practice si mereu la indemana, servetelele umede pentru bebelusi sunt foarte nocive si contin o multime de substante toxice, foarte daunatoare pentru pielea si sanatatea celor mici.

In urma a numeroase teste si cercetari, s-a ajuns la concluzia ca este cel mai bine ca mamicile sa renunte la folosirea servetelor umede sau sa le foloseasca doar ocazional si sa curete bebelusul cu apa si sapun, pentru a evita ca pielea lui sa intre in contact cu substante nocive.

Ce substante nocive contin servetelele umede?

Dupa efectuarea testelor de laborator, a reiesit faptul ca servetele umede sunt pline de substante alergene, de particule antibacteriene si antioxidante toxice. De asemenea, parfumul din servetele poate fi daunator si poate cauza dermatite sau eczeme.

Printre substantele periculoase care se mai pot regasi in compozitia servetelor umede se numara si fenoxietanolul, un conservant ce poate afecta ficatul, sangele si dezvoltarea copiilor. Desi concentratia maxima de fenoxietanol care se gaseste in servetelele umede si in produsele cosmetice este de 1%, specialistii sustin ca aceasta substanta nu ar trebui sa depaseasca 0,4 % pentru copiii mai mici de 3 ani, deoarece poate fi foarte nociva.

De aceea, in momentul in care achizitionati totusi servetele umede pentu bebelusi, fiti foarte atenti la eticheta si evitati-le pe cele care contin fenoxietanol, alcool, parfum,lanolina, parafina, sodium lauryl sulfate si parabenii, care, odata patrunsi in pielea bebelusului, sunt absorbiti foarte usor, fiind daunatori.

Si daca totusi nu doriti sa renuntati in totalitate la servetelele umede, atunci va venim in ajutor cu o „reteta” de servetele umede homemade, pentru care aveti nevoie de: o rola de prosoape de hartie care sa nu contina clorina, o lingura de ulei organic pentru bebelusi, o lingura de sapun lichid bio pentru bebelusi si o cutie pentru servetele umede.

Cum se prepara?

Rola de hartie de taie in doua jumatati, iar intr-un bol se amesteca sapunul cu uleiul si o cana de apa, fara a face prea multa spuma. Se toarna un sfert din solutie pe o jumatate din rola de servetele si se pun in cutia pentru servetele unde se lasa pentru impregnare. Apoi intoarceti rola, turnati restul de solutie si mai asteptati 10 minute.

Va recomandam sa cititi si:

Practic: Cum alegeti produsele cosmetice de ingrijire pentru bebelusi?

Produse bio bebelusi

Foto bebe@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri