Ce trebuie să știi despre nașterea naturală după o cezariană. Avantaje, dezavantaje și recomandări

21 Noiembrie 2018 publicat în Mami 1 share-uri

Dr. Radu Botezatu, medic specialist obstetrică ginecologie, ne vorbește despre nașterea naturală după o cezariană și avantajele ei.

Avantajele nașterii naturale

Este dovedit științific faptul că riscul de complicații precum sângerări, infecții sau de tipul celor embolice este mult mai scăzut în cazul nașterii naturale în comparație cu cea prin cezariană. De asemenea, nou-născutul va avea imunitatea mai bine dezvoltată și un risc mai scăzut de obezitate și boli astmatice în decursul vieții. Mai mult, există și avantajele ce țin de confortul pacientei, și anume: o recuperare mult mai rapidă, lactație instalată repede, mobilizare imediat după naștere și o durere mult mai mică.

În schimb, operația cezariană predispune și la anumite complicații specifice pe termen lung ce pot influența semnificativ o viitoare sarcină. “Printre cele mai serioase se numără inserția anormală a viitoarei placente (pe zona cicatricială, placentă cu aderența anormală) care predispune la complicații severe hemoragice ce pot pune viața pacientei în pericol la o viitoare naștere. O altă complicație este ruptura uterină în cazul unui travaliu ulterior, zona cicatricială fiind o porțiune cu rezistență scăzută a peretelui uterin, care poate pune atât viața mamei cât și a nou-născutului în pericol”, explică medicul Radu Botezatu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Frica de durere, un motiv adesea invocat de româncele care optează pentru cezariană

Incidența în creștere a operației cezariene în România este într-adevăr cauzată în mare parte și de gravidele care aleg calea mai ușoară de a naște, neluând în calcul sau nefiind informate complet cu privire la recuperarea, riscurile și complicațiile posibile pe termen lung ale operației cezariene.

“Unele dintre motivele invocate de gravidele care solicită cezariană sunt: frică de durere, teamă de imprevizibil (travaliul se poate declanșa oricând, inclusiv noaptea sau în weekend) astfel medicul curant poate fi sau nu disponibil în acel moment, teamă legată de posibilele rupturi perineale la naștere și, nu în ultimul rând, dorința unora de a planifica o anumită dată pentru naștere”, spune dr. Radu Botezatu.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Foto homepage: Tomsickova Tatyana /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri