7 Răspunsuri la cele 7 Întrebări care chinuie orice mămică după ce a născut

Aceasta este lista cu cele 7 întrebări care le chinuie pe mămici în primele luni după ce au adus pe lume copiii.

Ela Crăciun se află la a treia experiență ca proaspătă mămică, însa recunoaște că nici acum nu a scăpat de anumite temeri pe care le au, de cele mai multe ori, mămicile care au născut prima dată. Vedeta a realizat un sondaj pe grupul său de parenting de pe Facebook și a întocmit lista cu cele 7 întrebări care le chinuie pe mămici în primele luni după ce au adus pe lume copiii.

“Pentru o proaspătă mămică, primele zile alături de bebeluși sunt o listă lungă de „de ce-uri” și emoții. Pentru că primesc foarte des întrebări care reflectă aceste nedumeriri, am făcut o listă cu întrebările pe care le primesc cel mai des și răspunsurile la ele:

1. De ce strănută bebelușii?

În primele zile, vei observa că bebelușul strănută ocazional, dar nu trebuie să te îngrijorezi. Asta nu înseamnă că este răcit, cdei că organismul lui încearcă să se adapteze la noul mediu. Bebelușii strănută pentru a elimina particule care au ajuns în nări, din cauza luminii puternice, la care încă nu sunt adaptați, sau pentru a îndepărta lichidul amniotic rămas cavitatea nazală. Dacă bebelușul tău nu prezintă și alte simptome de răceală sau nu are o respirație îngreunată, nu trebuie să îți faci probleme.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Foto: kryzhov /Shutterstock

2. De ce sughiță bebelușii?

Sughițul e provocat de obicei de dilatarea stomacului sau din cauză că stomăcelul este plin cu aer sau lapte, caz în care diafragma se stimulează și se contractează repetitiv. Pentru bebeluș nu e deloc deranjant sau dureros.

3. De ce au bebelușii mânuțele reci?

După naștere, copilașul nu este complet dezvoltat, iar sistemul său circulator nu furnizează sângele în întregime în corp. În prima perioadă, sângele este transmis către organele vitale (inimă, plămâni, sistem digestiv și urinar). De aceea, sângele ajunge mai puțin către piciorușe și mâini, fluxul sanguin redus ducând la răcirea membrelor. Acesta este și motivul pentru care degețelele de la mâini și picioare sunt palide și reci. Durează aproximativ 3 luni până când sistemul circulator se reglează, iar pe măsură ce bebelușul devine mai activ, circulația sângelui se îmbunătățește.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

4. Care e temperatura normală a bebelușului?

Cel mai sigur mod de a măsura temperatura copilului este termometrul rectal. Temperatura normală a bebelușului este de 37.8 grade. Dacă temperatura e mai mică de 36.4 grade celsius, mai adăugați un strat de hăinuțe.

5. Bebelușii au nevoie de apă?

Bebelușii nu au nevoie de apă, pentru că prin alăptare primesc toată hidratarea de care au nevoie, indiferent dacă e vorba de alăptare la sân sau prin formulă. Stomăcelul lor este micuț, apa umple stomacul și astfel el nu mai mănâncă atât cât are nevoie. Totodată, rinichii lui nu sunt complet dezvoltați și vor fi suprasolicitați. După 6 luni se pot introduce 30-60 de ml între mese, dar numai apă plată.

6. Ce temperatură ar trebui să fie în camera bebelușului?

Pentru sugari, temperatura perfectă în cameră este cuprinsă între 21 – 21 grade Celsius.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

7. Care e temperatura la care facem băița?

Chiar dacă nouă ni se pare frig, temperatura ideală pentru băița bebelușului este de 36-37 grade”, a scris vedeta pe blogul ei, www.elacraciun.ro.

Foto homepage: Natalia Lebedinskaia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri