Deși poate fi greu de crezut la prima vedere, fluctuațiile hormonale din timpul sarcinii pot avea efecte chiar și asupra sănătății orale a viitoarei mămici.

Poftele

Mai rar întâlnite decât se crede, poftele pentru unele alimente acide (murături, de exemplu) duc la demineralizarea smalțului dentar, sensibilitate dentară și risc de carie.

“Alimentația sănătoasă este esențială pentru sănătatea orală și sănătatea generală a mamei, precum și pentru cea a copilului. Este recomandată o dietă sănătoasă și echilibrată, care conține produse lactate, brânză și iaurt, fructe și legume, cereale carne slabă, mazăre uscată, fasole, tofu și linte, pește etc.”, recomandă doamna doctor Mihaela Dan

Este recomandat ca în perioada sarcinii să fie respectate vizitele de rutină la medicul stomatolog, pentru a identifica din timp eventuale probeme. “Este important ca medicul să fie informat cu privire la sarcină. În cazul în care sunt necesare anumite intervenții, este indicat ca ele să fie efectuate în lunile patru-șase de sarcină, deoarece primele trei luni sunt considerate a fi cele mai importante pentru dezvoltarea copilului. De obicei, radiografiile, anestezicele, medicamentele pentru durere și antibioticele (nu sunt prescrise în primul trimestru, decât dacă este absolut necesar”, spune specialistul ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Principiile de bază ale mașinii CNC 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Medicul dentist poate recomanda chiar amânarea unor tratamente dentare în care există istoric de avort spontan sau dacă pacienta prezintă acest risc.

Așadar, sarcina poate favoriza apariția anumitor probleme dentare, însă cu o igienă adecvată la domiciliu și respectarea vizitelor la medicului dentist, sănătatea orală poate fi menținută în cele mai bune condiții chiar și în timpul perioadei de graviditate.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie şi ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Facultatea de Stomatologie, completandu-şi studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodonţie şi ortopedie dento-faciala. Dorinţa de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in ţara şi in strainatate, precum şi infiinţarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informaţii sunt disponibile aici.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Foto homepage: By Prostock-studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri