Este bine să te informezi din timp cu privire la câteva aspecte care se vor dovedi utile mai târziu.

În viața ta are loc o schimbare radicală atunci când urmează să aduci pe lume un copil și aici nu este vorba doar despre schimbările prin care trece organismul tău. Tot timpul pe care îl ai va fi împărțit cu cel mic, activitățile și programul zilnic vor fi în funcție de acesta, iar întreaga ta atenție va fi concentrată asupra noului membru al familiei.

Având în vedere că orarul tău obișnuit va suferi multe modificări și că după momentul nașterii nu îți va sta gândul decât la cum să îți îngrijești cât mai bine bebelușul, este bine să te informezi din timp cu privire la câteva aspecte care se vor dovedi utile mai târziu.

Indemnizația de creștere a copilului

Probabil știi că statul oferă indemnizatia de crestere a copilului ca formă de ajutor social părintelui care rămâne acasă, în concediu, pentru a se îngriji de cel mic. Dar aceasta nu se acordă din oficiu, ci este necesar să respecți anumite formalități pentru a putea beneficia de acest drept care ți se cuvine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Având în vedere că perioada care urmează imediat după naștere este destul de aglomerată pentru părinți, mai ales cu vizite din partea prietenilor și a rudelor, cel mai bine este să te informezi din timp cu privire la modul de acordare a acestei indemnizații: de ce acte ai nevoie și unde trebuie să le depui, care este perioada în care poți face acest lucru, care este cuantumul indemnizației.

De asemenea, este important de știut că în perioada în care primești indemnizația obținerea altor venituri este limitată, informație foarte utilă dacă deja îți făceai planuri să îți cauți un job la care puteai lucra de acasă, de exemplu. Informează-te din timp și evită eventualele situații neplăcute când nu ai toate actele necesare sau când te-ai gândit prea târziu să le depui.

Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Comportamentul și adaptarea bebelușului la mediul înconjurător

Când ai primul copil, îți atrage atenția fiecare mișcare sau gest, te îngrijorează că doarme prea mult sau că nu prea mănâncă și verifici din minut în minut dacă micuțul se află în perfectă stare. A deveni mamă este o experiență cu totul nouă și înseamnă să ai în grijă pe cineva care depinde în totalitate de tine. Acest lucru poate stârni o ușoară teamă la început, dar reprezintă, de asemenea, o provocare și o bucurie.

Pentru a ști la ce să te aștepți din partea bebelușului tău și pentru a evita să te panichezi în diverse momente care sunt, de fapt, normale, este bine să te documentezi din timp cu privire la comportamentul nou-născutului în primele săptămâni de viață. Folosește-te de surse credibile în acest sens (cum ar fi un medic) și caută răspunsuri la absolut toate întrebările pe care le ai. Te va ajuta să intri cât mai repede și cât mai bine în rolul de mamă, dar și să te simți pregătită pentru situațiile care vor apărea.

Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Restricții alimentare în timpul alăptării

Laptele matern este hrana bebelușului tău, așa că sunt extrem de importante calitatea și conținutul acestuia. Alimentația ta este esențială pentru ca micuțul să primească un lapte cât mai bun pentru organism.

Pentru corpul tău, producerea de lapte devine o prioritate așa că, în cazul în care alimentația pe care o ai nu îi oferă toți nutrienții de care are nevoie, starea ta de sănătate ar putea avea de suferit. De asemenea, în timpul alăptării, anumite alimente sunt de evitat - citricele sau cafeaua, de există - și este bine să știi din timp care sunt acestea, pentru a ști ce provizii să faci, astfel încât siguranța ta și a bebelușului să fie pe primul loc.

Viața ta se schimbă semnificativ odată cu venirea unui copil pe lume, deoarece va trebui să înveți foarte multe lucruri necunoscute încă și să te obișnuiești cu un statut nou - cel de mamă. Este, probabil, cea mai frumoasă schimbare din viață și singura care merită cu adevărat să îi dedici tot timpul și toată energia de care dispui.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Sursa foto: Evgeny Atamanenko/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri