Cum trec gravidele și proaspetele mămici prin pandemie? Cele mai frecvente întrebări adresate medicilor ginecologi

O categorie aparte de întrebări o constituie îngrijorările legate de COVID-19 și circumstanțele deosebite în care o gravidă ar trebui să nască acum.

A trecut o lună de când s-a anunțat că numai urgențele se mai pot trata în spitale. Măsura a luat pe nepregătite medicii, dar mai ales pacienții care au conștientizat că nu mai pot merge la cabinetul medical pentru a sta de vorbă cu un medic. Femeile, unele dintre ele gravide sau sub tratamente medicale, s-au întrebat, firesc, ce este o “urgență”? ”Dacă doare, e grav?”, ”Dacă am uitat să iau tratamentul, trebuie să merg la spital?” ”Travaliul mai poate avea loc la spital sau nu e considerat o urgență?”.

Sunt zeci de situații în care ai nevoie de un specialist care să te îndrume, să îți răspundă la întrebări. Totuși, există soluții pentru a ține legătura cu medicii - platformele de evaluare la distanță. Trei medici specialiști în obstetrică-ginecologie care continuă să evalueze paciente prin intermediul platformei Medicentrum.ro ne explică în ce fel telemedicina le poate ajuta pe aceste paciente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii

“Țin legătura cu graviduțe, mămici, dar și cuplurile cu infertilitate sau tinere cu diverse afecțiuni“ - Dr. Diana Mihai

“Păstrez legătura cu peste 30 de paciente ale mele. Printre ele sunt graviduțe, mămici, dar și cuplurile cu infertilitate pe care le aveam în programul de Reproducere Umană Asistată, plus tinere cu diverse alte probleme care au nevoie de sprijinul meu în această perioadă. Am evaluat online cam 60 de paciente noi în ultimele 3 săptămâni. Este important pentru ele să poată discuta cu cineva când au nelămuriri și să nu părăsească siguranța locuinței pentru patologii care nu reprezintă urgențe. Totuși, ca medici, trebuie să ne amintim că noi avem alte informații referitor la ceea ce reprezintă sau nu o urgență iar lucruri care nouă, medicilor, ni se par de la sine înțelese datorită experienței, pacientele de multe ori nu le percep în același mod“, a explicat dr. Diana Mihai.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Evaluarea medicală la distanță poate oferi suportul afectiv de care pacientele au nevoie în perioada sarcinii - Dr. Saphia Pârvulețu-Ali.

Întrebările care vin de la paciente prezintă numeroase situații. Din fericire, majoritatea chiar nu se referă la urgențe. Iată o listă de întrebări primite în ultima perioadă de Dr. Saphia Pârvulețu-Ali:

“Cum administrez tratamentul?”

”Ce pot face dacă întâmpin usturime când urinez?”

”Este normal să pierd urina la efort?”

”Este normal să simt durere postoperator?”

”Am descoperit o leziune tegumentara nedureroasă. Ce poate fi?”

”Ar trebui să-l simt pe bebe că mișcă non-stop?”

”Este normal să am arsuri gastrice în sarcină?”

“Pacientele mele au întrebări despre COVID-19, dacă vor fi nevoite să nască în spitale dedicate tratamentului acestei boli“ - Dr. Radu Botezatu

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

O categorie aparte de întrebări o constituie îngrijorările legate de COVID-19 și circumstanțele deosebite în care o gravidă ar trebui să nască acum.

“Cel mai adesea, viitoarele mămici sunt neliniștite pentru că nu pot fi alături de partenerul lor în travaliu, că nu pot primi vizite în spital, că pot contacta Coronavirusul în apropierea nașterii și vor fi nevoite să nască în spitalele dedicate Covid-19; Mă întreabă dacă, în cazul în care contactează virusul – acesta poate fi transmis la nou-născut, dar au și temeri legate de alăptare în contextul restricțiilor privind izolarea”, spune dr. Radu Botezatu, un specialist cu un interes mare pentru sarcinile cu risc crescut. Numărul pacientelor pe care le urmărește de la distanță acum este de aproximativ 70 pe lună.

Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri