Maternitatea in lume – informatii generale
In fiecare zi se nasc 353 000 de bebelusi in lume, conform statisticilor UNICEF. Sarcina si aducerea pe lume a unui copil sunt experiente unice pentru fiecare femeie si in acelasi timp universale. Obiceiurile, miturile, practicile si modul in care sunt vazute sarcina, nasterea, perioada de recuperare a mamei difera mult de la o cultura sau regiune georgrafica la alta.
Exista diferente si in modul in care, in aceeasi cultura, sunt privite viitoarea mama versus proaspata mame. De exemplu, in state precum China sau Nepal, se acorda o importanta mult mai mare mamei dupa ce naste.
Deseori in zonele rurale, in special din tarile in curs de dezvoltare, traditiile si miturile sunt mai bine inradacinate decat in tarile occidentale.
Sarcina in diferite tari si culturi
Obiceiuri legate de aflarea sexului copilului
Cu ajutorul ecografiei, sexul copilui se poate afla relativ repede. Insa persista inca o serie de mituri si obiceiuri legate de cum poti sa afli daca bebelusul asteptat este fetita sau baiat.
In Bangladesh se spune ca modul in care arata pielea mamei indica genul copilului. Daca pielea arata bine si e stralucitoare, inseamna ca va fi o fetita, iar daca mama are cearcane, va avea un baiat.
In Turcia, se spune ca daca mamei ii este pofta de dulciuri va avea un baiat, iar daca are pofte de alimente sarate, va avea o fata. In Romania traditia este exact invers. Pofta de dulce sugereaza o fata, iar de sarat – un baiat. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Foto: pixabay.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.