9 Iunie 2021 publicat în Mami 6 share-uri

Endometrioza poate cauza dureri intense si creste riscul de infertilitate. Iata care sunt cauzele acestei afectiuni, simptome frecvent intalnite, precum si metode de diagnostic si tratament.

Ce este endometrioza?

Endometrioza este o problema ce afecteaza multe femei. Numele vine de la cuvantul „endometru”, tesutul care in mod normal captuseste uterul. Endometrioza apare atunci cand un tesut similar cu endometrul se dezvolta in afara uterului si in alte zone ale corpului. Cel mai adesea, vorbim de zone ca ovarele, trompele uterine, tesuturile care sustin uterul, suprafata exterioara a uterului, dar si vaginul, colul uterin, vulva, intestinul, vezica urinara sau rectul.

Endometrul raspunde in mod normal la hormonii sexuali estrogen si progesteron. La femeile cu endometrioza, aceste celule asemanatoare endometrului care cresc in afara uterului raspund, de asemenea, la acesti hormoni. In timpul ovulatiei, endometrul si celulele asemanatoare endometrului se ingroasa. Spre deosebire de endometrul normal, celulele asemanatoare endometrului nu pot fi eliminate prin menstruatie. Sangereaza, provoaca inflamatie si durere, apoi se vindeca. In timp, acest proces poate forma tesut cicatricial.

Endometrioza este o afectiune cronica progresiva. Poate fi foarte dureroasa si poate afecta fertilitatea. Desi nu exista niciun remediu pentru endometrioza, exista tratamente eficiente care pot ameliora simptomele. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri