27 Iulie 2021 publicat în Mami 35 share-uri

Menstruatii neregulate – iata cand se poate spune despre menstruatie ca este neregulata, care sunt simptomele asociate, cauzele posibile, precum si ce solutii exista.

Ce inseamna menstruatii neregulate?

Ciclul menstrual mediu este de aproximativ 25-30 de zile, dar poate fi mai scurt, de pana la 21 de zile, sau mai lung – pana la 35 zile. Ciclul menstrual poate varia de la o luna la alta. La o menstruatie pierdem de obicei cam 1-6 linguri de lichid menstrual. Sangele menstrual poate fi subtire sau mai gros, uneori cu cheaguri, si de culoare variabila – de la rosu inchis pana la roziu sau maro.

Menstruatiile neregulate nu sunt de obicei un motiv de ingrijorare, dar pot semnala complicatii uneori. O menstruatie regulata apare de obicei la aproximativ 28 de zile si dureaza 3-7 zile, dar ciclul menstrual al fiecarei femei este diferit. Cel mai bun mod de a determina daca aveti menstruatii regulate este sa le monitorizati lunar.

Menstruatiile neregulate apar imprevizibil si nu respecta un tipar. De asemenea, pot aparea mai frecvent decat la fiecare 21 zile sau mai rar decat la fiecare 35 zile – in afara intervalului normal pentru un ciclu menstrual. De asemenea, menstruatie neregulata poate insemna si lipsa mai multor menstruatii la rand sau lipsa menstruatiei pe termen lung. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri