21 Iulie 2021 publicat în Mami 6 share-uri

Bufeurile sunt de obicei asociate cu menopauza si perimenopauza, insa pot aparea si in alte situatii. Iata cum se manifesta, care sunt cauzele si ce solutii exista.

Ce sunt bufeurile?

Bufeurile implica o senzatie brusca de caldura in partea superioara a corpului, de obicei mai intens pe fata, gat si piept. Pielea se poate inrosi si pot aparea transpiratii. Desi pot fi date de mai multe probleme, bufeurile sunt cel mai frecvent cauzate de menopauza – momentul in care perioadele menstruale devin neregulate si se opresc in cele din urma. De fapt, bufeurile sunt cel mai frecvent simptom al menopauzei.

Reactia organismului la bufeuri are ca rezultat in general nu doar transpiratie, ci si cresterea ratei cardiace si metabolice. In timpul unei bufeu, este posibil sa apara simptome ca:

  • senzatie brusca de caldura care se raspandeste pe piept, gat si fata;
  • piele cu aspect rosu, patat;
  • batai rapide ale inimii;
  • transpiratii intense, mai ales in partea superioara a corpului;
  • senzatie de racire pe masura ce bufeul se reduce;
  • stare de anxietate.

Frecventa si intensitatea bufeurilor variaza. Bufeurile pot fi usoare sau atat de intense incat sa afecteze activitatile zilnice. Pot sa apara in orice moment al zilei sau al noptii. Bufeurile nocturne (transpiratiile nocturne) va pot trezi din somn si pot provoca probleme de somn pe termen lung. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri