21 Septembrie 2021 publicat în Mami 1 share-uri

Cistita reprezinta inflamatia vezicii urinare, fiind legata cel mai des de o infectie. Iata care sunt semnele si simptomele asociate, factorii de risc si ce implica tratamentul.

Ce este cistita?

Cistita este inflamatia vezicii urinare, cauzata de obicei de o infectie. Este cel mai frecvent tip de infectie a tractului urinar, in special la femei. Apare atunci cand bacteriile se deplaseaza in uretra, infecteaza urina si inflameaza mucoasa vezicii urinare.

Semne si simptome

Cistita este un tip comun de infectie a tractului urinar. Cazurile usoare se vor reduce adesea de la sine in cateva zile. Cu toate acestea, unii pacienti prezinta episoade de cistita foarte des si pot necesita tratament regulat sau pe termen lung. Exista, de asemenea, riscul ca cistita sa duca la o infectie renala mai grava in unele cazuri. Este important sa solicitati sfatul medicului daca simptomele nu se amelioreaza.

Principalele simptome ale cistitei includ:

  • dureri, senzatie de arsura si usturimi la urinare;
  • urinari mai dese decat de obicei;
  • urina inchisa la culoare, tulbure si cu miros puternic;
  • urme de sange in urina;
  • dureri pelvine;
  • stare generala de rau;
  • febra.

Insa, uneori cistita nu produce niciun simptom. Cistita poate fi usoara pana la severa. Simptomele posibile la copiii mici includ febra, slabiciune, iritabilitate, apetit redus si varsaturi. Citeste continuarea articolului pe mamasicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri