3 Septembrie 2021 publicat în Mami 29 share-uri

Hiperlactatia inseamna o productie excesiva de lapte – iata care pot fi cauzele si ce impact are asupra mamei si bebelusului, precum si ce solutii exista.

Ce inseamna hiperlactatie?

Deoarece multe mamici sunt mai familiarizate cu problemele de lactatie – lactatia insuficienta perceputa sau reala ca o problema de alaptare, surplusul poate fi uneori dificil de inteles. Hiperlactatie inseamna lactatie excesiva sau productie excesiva de lapte matern. Cand sanii produc lapte in exces, acest lucru poate avea efecte atat pentru mama, cat si pentru bebe. Alaptarea functioneaza pe principiul de cerere si oferta. Lactatia se adapteaza de obicei la nevoile bebelusului sau dupa aproximativ 4 saptamani de alaptare. Insa, uneori, unele mame continua sa produca mai mult lapte decat are nevoie bebelusul. Vezi aici mai multe informatii despre alaptarea la san.

Lactatia este influentata de diferiti factori, inclusiv cat de des alaptati sau stoarceti lapte si cat de bine va goliti sanii. In primele cateva saptamani de alaptare, este normal sa experimentati o cantitate mai mare de obicei de lapte matern. Insa, lactatia se regleaza de obicei in cateva saptamani. Alteori, lactatia excesiva persista pe toata durata alaptarii. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri