2 Septembrie 2021 publicat în Mami 43 share-uri

Moartea este un subiect delicat, deseori tabu, in legatura cu care parintii pot avea dificultati in a le povesti copiilor. Cand e momentul sa aducem acest subiect in discutie si cum sa o facem cu tact fata de copii?

Moartea – de ce sa le vorbim copiilor despre moarte?

Chiar daca moartea este un subiect dificil si dureros, nu ii putem menaja pe copii de ceea ce inseamna si de implicatiile ei. Cu atat mai mult cu cat o pot observa la tot pasul: o pasare sau un animal ucise de o masina, un soarece vanat de o pisica, un animal de companie pe care il pierdem sau un membru al familiei ori cineva cunoscut.

La varste mici, isi pot forma propriile idei si convingeri despre moarte, iar daca ii lasam singuri cu fricile si interpretarile pe care le dau ei mortii, acestea pot creste si mai mult. De aceea e mai bine sa stam de vorba cu ei si sa le explicam, pe intelesul lor, ce inseamna moartea, decat sa tratam acest subiect ca pe unul tabu. Daca parintii nu le vorbesc, ei tot vor afla, auzind discutii intre parinti, alti copii vorbind sau de la televizor.

Cand sa le vorbim copiilor despre moarte?

Putem vorbi cu ei la orice varsta si ne putem folosi de ocaziile care apar in viata de zi cu zi pentru a deschide aceste conversatii. Uneori intrebarile lor despre moarte ne pot lua prin suprindere, pentru ca desi sunt mici, nu inseamna ca nu observa lucruri legate de moarte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Reactia unui copil la moartea cuiva drag depinde mult de varsta sa si de intelegerea pe care o are despre acest fenomen. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri