26 August 2021 publicat în Mami 12 share-uri

Iti doresti un copil si planuiesti o sarcina? Iata cateva recomandari pentru viitoarele mamici – cum te pregatesti pentru o sarcina, ce analize trebuie sa faci si ce schimbari in stilul de viata – pentru a avea o sarcina sanatoasa.

Daca incercati sa aveti un copil sau doar va ganditi la asta, nu este prea devreme pentru a incepe sa va pregatiti pentru sarcina. Sanatatea inainte de sarcina se concentreaza pe lucrurile pe care le puteti face pentru a creste sansele de a avea o sarcina sanatoasa. Pentru unele femei, pregatirea corpului pentru sarcina dureaza cateva luni. Pentru alte femei, ar putea dura mai mult. Iata care sunt pasii importanti pentru a va pregati pentru o sarcina sanatoasa:

Consult preconceptional

Daca va ganditi la o sarcina, mergeti la medic pentru un consult preconceptional. Acesta va va oferi sfaturi de specialitate cu privire la planificarea sarcinii. Perioada de preconceptie este de obicei cu 3 – 6 luni inainte de sarcina.

Medicul va dori sa discute istoricul de sanatate si despre orice afectiuni medicale pe care le aveti in prezent, care ar putea afecta o sarcina. De asemenea, discutati despre orice probleme in sarcinile trecute, medicamentele pe care le luati in prezent, vaccinarile de care ati putea avea nevoie si masurile pe care le puteti lua inainte de sarcina pentru a preveni anumite probleme, inclusiv malformatii congenitale. Se vor face analize pentru diferite infectii si probleme medicale ce pot afecta sarcina. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada?

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri