Incepand cu sarcina, datorita variatiilor hormonale si modificarilor ce au loc in organismul tau, sanii incep si ei sa se pregatesca pentru a-si indeplini menirea- aceea de a produce hrana necesara bebelusului.

Incepand cu sarcina, datorita variatiilor hormonale si modificarilor ce au loc in organismul tau, sanii incep si ei sa se pregatesca pentru a-si indeplini menirea- aceea de a produce hrana necesara bebelusului. Pe masura ce trec cele 9 luni, sanii se maresc in dimensiuni, devin mai fermi si mai sensibili, pentru ca dupa nastere sa revina lent la dimensiunile de dianinte.

Din cauza acestei cresteri repide in dimensiuni , pielea se intinde, fibrele elastice din tegument se rup si astfel apar vergeturile, sanii se lasa si pielea care-i acopera este lipsita de suplete si fermitate. De cele mai multe ori mamicile sunt nemultumite si spun ca sanii lor nu mai arata ca inainte de sacina.

Igiena sanilor este deosebit de importanta pentru ca orice substanta aplicata la nivelul gandei mamare se poate transmite fatului prin intermediul laptelui.

Foloseste un sapun cu PH netru pentru a evita uscarea pielii si iritatiile sfarcurilor. Spala-ti zilnic cu apa si sapun sanii si maseaza-i cu un prosop moale. Inainte si dupa alaptare clateste-i doar cu apa, pentru a evita eventualul efect toxic ce-l poate avea sapunul asupra copilului.

Poti stimula circulatia sangelui in zona prin aplicarea de jeturi de apa calda si rece, alternativ. Asftel pielea se va tonifica si va deveni mai ferma.

Atentie la produsele cosmetice pe care intentionezi sa le folosesti. In perioada alaptarii este bine sa consulti medicul cu privire la orice produs cosmetic ce are legatura cu zona bustului, deoarece poate afecta nou-nascutul.

In timp ce alaptezi pot aparea iritatii sau rani ale sfarcurilor datorita unei pozitii incorecte a nou-nascutului in timpul suptului; se pot dovedi folositoare memeloanele de silicon prin care iti protejezi sanul sensibil.

Ai grija ca bebelusul sa suga aproximativ cantitati egale de la fiecare san pentru a preveni aparitia unui aspect asimetric al glandelor mamare.

Dupa ce micutul s-a saturat, poti sa evacuezi laptele ramas apucand cu doua degete areola si apasand usor sfarcul sau poti folosi pentru golirea sanilor pompa pentru muls (nu este recomandata in primele zile de alaptare). Astfel sanii vor fi mai usori si pentru un timp muschii vor avea de sustinut o greutate mai mica.

Sutienul pe care il alegi contribuie de asemenea la mentinerea unor sani frumosi si sanatosi dupa nastere. Obligatoriu sutienul trebuie sa fie din bumbac si nu din diferite substante impermeabile care mentin umezeala datorata transpiratiei sanului si favorizeaza aparitia iritatiilor. Se recomanda folosirea sutienelor speciale pentru alaptat, care trebuie purtate atat noaptea, cat si ziua pentru a sustine eficient greutatea sanilor. Daca mameloanele prezinta rani nu trebuie dezinfectate cu alcool medicinal sau orice alte substante care curata ranile; ele trebuie lasate descoperite, la aer pentru a grabi vindecarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri