Incepand cu sarcina, datorita variatiilor hormonale si modificarilor ce au loc in organismul tau, sanii incep si ei sa se pregatesca pentru a-si indeplini menirea- aceea de a produce hrana necesara bebelusului.
Exercitiile fizice usoare specifice pentru tonifierea musculaturii pieptului contribuie la recapatarea fermitatii sanilor dupa nastere si alaptare. Aceste exercitii vizeaza in principal muschii pectorali, care sustin sanii si trebuie practicate la un anumit timp dupa nastere, cand ti-ai mai recapatat fortele.
Orice sport practicat e bine venit, dar mai ales inotul contribuie la tonifierea pectoralilor.
Alte exercitii pe care le poti face sunt:
  • Rotirea bratelor de la nivelul umarului inainte si inapoi (2 serii de cate 20 de rotatii pentru fiecare brat)
  • Adu-ti palmele la nivelul pieptului si impinge-le una de alta ca si cand ai strange o minge (poti chiar sa folosesti o minge mica pe care sa o strangi in palme)
  • In pozitie verticala cu picioarele usor departate si cu bratele pe langa corp; tine in fiecare mana cate o greutate (cat suporti 1-2 kg) si incearca sa ridici mainile cu greutatile in lateral pana la nivelul umerilor

Un aspect ce merita luat in seama cand vine vorba despre recapatarea supletii si frumusetii sanilor dupa perioada solicitanta de sarcina o are si regimul alimentar- trebuie sa fie unul sanatos si echilibrat care sa te ajute sa-ti refaci organismul si sa-ti dea energia necesara pentru a avea o secretie lactata suficienta pentru ingerasul tau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 întrebări esențiale despre hărțuirea stradală Dr. Tarek Nazer îți spune tot ce trebuie să știi despre sporturile de iarnă și eventualele accidentări la schi IOLA Center aduce în Bacău cel mai eficient dispozitiv de radiofrecvență pentru remodelare corporală

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri