De-a lungul sarcinii, din cauza modificarilor aparute in organism, si pielea va avea de suferit. 80% din femeile insarcinate se confrunta cu problema vergeturilor in timpul sarcinii si dupa aceasta.

De-a lungul sarcinii, din cauza modificarilor aparute in organism, si pielea va avea de suferit. 80% din femeile insarcinate se confrunta cu problema vergeturilor in timpul sarcinii si dupa aceasta.

Vergeturile reprezinta o reala problema in ceea ce priveste revenirea la aspectul fizic de dinainte de conceperea fatului. Ele constituie amprenta pe care o lasa cele 9 luni de sarcina aspra organismului tau, deoarece se pot estompa, dar nu dispar in totalitate decat daca apelezi la tratament chirurgical.

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt cicatrici lasate pe suprafata pielii din cauza ruperii unor fibre elastice din derm (cel de-al doilea strat al pielii). Initial, cand sunt “proaspete” ele au o culoare rosie- violacee, pentru ca mai apoi, cand se cicatrizeaza sa capete o culoare alb- sidefii.

In ce conditii apar vergeturile?

Trebuie mentionat ca vergeturile nu apar numai la femeile gravide pe parcursul sarcinii, ci ele pot aparea la orice varsta, in orice zona a corpului, preponderent pe zonele care sunt expuse la cresterea brusca in greutate (abdomen, sani, coapse, brate, fese), cand pielea este intinsa pentru o perioada mai lunga de timp.

Cicatricile pot aparea in urma cresterii rapide a organismului la pubertate, a cresterii masei musculare, cresterii bruste in greutate sau in urma sarcinii (in lunile 6-7) .

Factorii implicati in dezvoltarea vergeturilor
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare
  • Factorii genetici: acestia determina predispozitia pentru tasmiterea de la mama la fiica a vergeturilor
  • Alterarea elasticitatii: pielea uscata, deshidratata isi pierde elasticitatea
  • Dezechilibrele hormonale: momentele cele mai importante in care organismul se confrunta cu variatii hormonale marcate sunt pubertatea si sarcina- aceasta explica aparitia vergeturilor preponderent in aceste perioade
  • Dezvoltarea rapida a orgasimului in adolescenta

Cum previi vergeturile in perioada sarcinii?

Maseaza cat mai bine zonele predispuse pentru aparitia vergeturilor, deoarece cu ajutorul masajului se imbunatateste circularia sanvina in straturile profunde ale pielii.

Consuma multe lichide (1,5- 2 litri pe zi), in special apa plata, pentru a evita deshidratarea si uscarea pielii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri