De-a lungul sarcinii, din cauza modificarilor aparute in organism, si pielea va avea de suferit. 80% din femeile insarcinate se confrunta cu problema vergeturilor in timpul sarcinii si dupa aceasta.
Mananca alimente sanatoase bogate in vitamine, in special fructe si legume, evita grasimile si prajeala.

Foloseste creme hidratante si uleiuri cosmetice cu vitamine pe zonele predispuse pentru a evita uscarea si a conferi pielii flexibiltate si suplete.

Incearca sa te mentii in limitele normale de greutate (evita sa te ingrasi cu mai mult de 5 kilograme fata de greutatea normala).

Stabileste-ti un program zilnic pentru miscare. Fa usoare exercitii, punand in aplicare gimnastica pentru gravide, inotul.

Cremele

In fazele initiale, cand vergeturile sunt proaspete (au culoarea rosie- violacee), acestea pot fi estompate mult daca folositi creme intens hidratante cu vitamina E si A, care contribuie la recapatarea supletii si regenerarii fibrelor elastice din piele.

Produsele medicamentoase

Exista si unele medicamente care estompeaza vergeturile. Ele dau rezultate foarte bune daca sunt folosite in faza de constituire a lor, putand chiar sa previna cu pana la 90% aparitia cicatricilor. Aceste medicamente patrund in starturile profunde ale pielii si stimuleaza productia de colagen, care ajuta la refacerea structurii pielii.

Operatia laser

In clinicile de chirurgie plastica se foloseste operatia laser a vergeturilor.

Nu astepta foarte mult timp dupa sarcina daca te decizi sa faci aceasta operatie, deoarece, ca si celelelte metode de tratament, si operatia laser actioneaza optim atunci cand vergeturile sunt “crude”.

Lipectomia (abdominoplastia)

Lipectomia este o operatie chirurgicala ce are ca scop indepartarea surplusului de piele si grasime din regiunea subombilicala (sub buric) si corectarea imperfectiunilor pielii de la nivelul acestor zone (vergeturi, cicatrici).

Aceasta operatie se poate face odata cu operatia de legare a trompelor uterine sau a operatiei de scoatere a uterului si anexelor genitale (histerectomie).


Tratamentele contra vergeturilor nu s-au dovedit eficiente 100%. Cand incepi un tratament pentru corectarea vergeturilor trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, deoarece ele se estompeaza greu si de aceea, prevenirea aparitiei lor este extrem de importanta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri