IN ACEST ARTICOL:
Sarcina isi lasa inevitabil amprenta asupra organismului tau.

Sarcina isi lasa inevitabil amprenta asupra organismului tau. Pe timpul sarcinii, acumulezi kilograme in plus, care sunt pierdute odata cu nasterea, cand fatul este expulzat, lichidul amniotic si placenta sunt eliminate, iar uterul si sanii scad in dimensiuni. Chiar si asa, in perioada postnatala nu revii imediat la silueta de dinaintea sarcinii.

Dieta postnatala
Inainte de a incepe o dieta postanatala, trebuie sa iti acorzi o perioada de recuperare de cateva saptamani. Daca din diferite motive ai decis sa nu alaptezi, poti alege un regim alimentar care sa te ajute sa arzi grasimile un pic mai repede.
In cazul in care optezi sa-ti hranesti copilasul in mod natural, prin alaptare, trebuie sa te hranesti echilibrat, evitand cafeaua, dulciurile si alcoolul. Alimentele nesanatoase consumate de tine pot influenta nou-nascutul prin intermediul laptelui de san. In perioada alaptarii, trebuie sa ai un aport caloric corespunzator pentru mentinerea starii de bine fizic, psihic si pentru acumularea energiei necesare producerii laptelui si alaptarii; se spune ca femeile care isi hranesc natural copiii pierd mai repede greutatea acumulata in timpul sarcinii.
Dieta postnatala nu este o cura de slabire propriu-zisa, ci mai degraba un regim alimentar echilibrat. Ea nu trebuie sa presupuna infometarea si nici pierderea foarte rapida a kilogramelor in plus - nu este recomandat sa slabesti mai mult de 1 kilogram pe saptamana.
Si in cadrul dietelor postnatale se respecta aceleasi reguli ca in cazul dietelor obisnuite: sunt interzise dulciurile de orice fel, fainoasele, painea, orezul, grasimile si prajelile, carnea de porc, alcoolul. Se recomanda consumul preferential de fructe si legume, salate, carne fara grasimi fiarta sau la gratar (pui, vita, peste), lactate (iaurt, lapte, branza de vaci).
Este bine sa fie consumate mai multe mese, iar ultima masa trebuie sa fie luata cel mai tarziu la orele19:00 pentru a permite stomacului sa digere mancarea pana la ora de culcare - astfel se evita depunerea imediata sub forma de grasimi a alimentelor consumate.

Consumul de lichide
Trebuie consumate cat mai multe lichide cu putinta (minim 2 litri de apa pe zi), in special apa plata sau sucuri preparate din fructe proaspete fara adaos de zahar. Sunt interzise bauturile racoritoare deoarece acestea contin o cantitate considerabila de bioxid de carbon - care baloneaza, si zahar. De asemenea, este indicata scaderea cantitatii de sare consumata, deoarece aceasta retine apa in organism.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri