Ne-am dorit dintotdeauna sa fim frumoase, iar dupa nastere ne dorim sa ne recapatam cat mai repede forma fizica si sa aratam cat mai bine.
1. Ai grija de tenul tau
In primul trimestru de sarcina datorita producerii de progesteron, glandele pielii secreta in exces sebuum si pot determina aparitia acneei.
Acneea nu trebuie tratata cu produse medicamentose, ci folosind creme special concepute pentru tenul gras, gelurile de curatare, lotiunile tonice si mastile de fata pe baza de argila. De asemenea, uleiul cu arbore de ceai s-a dovedit a fi benefic in tratarea petelor rosii si a cosurilor.
Pentru ingrijirea tenului recomandam: Lotiune peeling de regenerare pentru ten gras, de la Gigi; Gel de curatare Oxygen Power de la Nivea Visage; Gel de curatare Ivapur, marca Ivatherm.
2. Elimina petele
Variatiile hormonale din timpul sarcinii determina o acumulare de pigmenti care se manifesta ca pete cafenii ce apar pe fata (nas, frunte, obraji), gat, decolteu, mameloane. Dupa nastere, cand nivelul hormonilor revine la normal, petele tind sa dispara.
Daca nu toate petele au disparut, poti urma un tratament pe baza de acid folic si poti ingriji zonele respective cu creme saus seruri regeneratoare special concepute.
3. Estompeaza vergeturile
Majoritatea tinerelor mame se plang de urmele lasate asupra corpului lor de catre sarcina. Vergeturile sunt determinate de ruperea fibrelor elastice ale pielii din cauza cresterii rapide in greutate pe parcursul sarcinii. Acestea apar preponderent pe abdomen, sani, coapse.
Consuma lichide multe pentru a evita uscarea pielii si construieste-ti un regim alimentar echilibrat.
Poti ajuta la estomparea vergeturilor prin aplicarea de creme antivergeturi inens hidratante in zonele expuse riscului: Correcteur Vergetures, de la L`Oreal Paris; Crema de corp Cicaderm, un produs Ivatherm.
Iti recomandam sa citesti si articolul: Sarcina si vergeturile.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară