Acum ca familia a mai capatat un membru, incepi sa te gandesti daca merita sa te intorci la serviciu atunci cand concediul de maternitate se incheie sau sa ramani acasa pentru ca cel mic sa te aiba in permanenta in jurul lui.

Acum ca familia a mai capatat un membru, incepi sa te gandesti daca merita sa te intorci la serviciu atunci cand concediul de maternitate se incheie sau sa ramani acasa pentru ca cel mic sa te aiba in permanenta in jurul lui.

Decizia este una dificila, dar tu esti singura persoana in masura sa ia aceasta hotarare. Trebuie sa iei in calcul avantajele si dezavantajele celor doua optiuni si sa decizi daca iti permiti din punct de vedere financiar sa fii casnica.

Gandeste-te la binele copilului

Cel mai important in aceasta problema este copilul tau. Trebuie sa reflectezi asupra situatiei si sa faci totul in asa fel incat sa-i fie lui bine.

Daca vei sta acasa alaturi de copilul tau ii vei conferi un sentiment de siguranta si bucuria de a te avea mereu alaturi. Astfel il vei scapa si de anxietatea provocata de momentul in care pleci la lucru. Dar, stand acasa si protejandu-l mereu, se va atasa de tine peste masura si ii va fi greu sa devina independent, se va baza mereu pe familie si plecarea la gradinita sau la scoala va fi un cosmar pentru copil.

Pe de alta parte, daca alegi sa fii o mama care munceste, se poate ca micutul sa-ti simta lipsa si sa-ti reproseze mai tarziu ca nu ai fost alaturi de el in momentele importante din viata, dar va deveni mai independent si va fi mai indemanatic, invatand sa faca unele lucruri din timp si chiar sa-ti dea o mana de ajutor.

Consulta-ti partenerul de viata

De asemenea, cand iei aceasta decizie trebuie sa tii seama si de parerea partenerului de viata si de modul in care hotararea iti va afecta casnicia.

Reluarea serviciului poate insemna mai putin timp pentru viata de cuplu, dar poate sa si reaprinda flacara pasiunii datorita faptului ca nu mai petreceti atat timp impreuna si ii reamintesti sotului tau de cum era viata voastra cand cei mici nu erau prin preajma.

Barbatul, obisnuit ca toate lucrurile sa fie aranjate si casa ingrijita, mancarea calda pe masa cand vine acasa, poate deveni nemultumit de faptul ca tu nu mai ai timp sa faci toate astea si poate va trebui sa-ti dea o mana de ajutor.

Tine cont si de tine

Sa-ti petreci tot timpul acasa in compania puiutului tau poate fi extraordinar, astfel il vei cunoaste cel mai bine si intre voie se va forma o legatura unica. Dar te vei plictisi de facut curat si de gatit si vei dori sa-ti petreci si altfel timpul si vei astepta cu nerabdare clipa in care sotul vine de la munca pentru a se ocupa de copil, iar tu sa ai cateva momente pentru tine.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri