Statistic vorbind, s-a observant ca printre alimentele cel mai putin agreate de catre cei mici in perioada alaptarii se numara usturoiul, chili, mancarurile picante si condimentate, legumele care baloneaza (mazarea, varza), fructele cu efect laxativ- prune, cirese, ciocolata.
Poate ca din rutina ta matinala nu trebuie sa lipseasca o cafea buna- este permisa o cescuta de cafea dimineata, dar ai grija, prea multa cofeina il poate face mai agitat pe micut, chiar poate sa ii afecteaze somnul.
Din cand in cand poti sa bei si un pahar de bautura alcoolica, dar nu mai mult de unul, deoarece acestea vor creste nivelul alcoolemiei si alcoolul va trece astfel prin lapte in organismul bebelusului, il va face mai iritat si agitat, il va afecta somnul si va creste pofta de mancare . Daca ai baut un pahar, ar trebui sa astepti minim 2 ore pana sa-l alaptezi pe ingerasul tau. Consumul excesiv de bauturi alcoolice este strict interzis in perioada de alaptare, deoarece acesta poate face rau nu numai sugarului, ci si tie!
Daca esti fumatoare, ar fi cel mai bine pentru toata lumnea sa renunti. In cazul in care nu poti sa faci acest lucru, macar fumeaza mai putin. S-a observat ca fumatul a mai mult de 20 de tigarete pe zi ar putea avea efecte drastice asupra micutului, chiar pana la moarte subita, sindrom care este destul de frecvent la bebelusii nascuti din mame fumatoare.
O dieta sanatoasa si un stil de viata echilibrat sunt absolut necesare, deoarece alimentatia lui bebe se bazeaza exclusiv pe laptele matern, iar calitatea acestuia este influentata de ceea ce mananca mama.
Se spune ca alaptatul ar functiona ca o “dieta” pentru organismul matern, deoarece daca bebelusul este maricel si mananca mult lapte, organismul mamei consuma mai multa energie pentru a produce o cantitate suficienta pentru hranirea micutului, astfel ca tesutul adipos acumulat in timpul sarcinii va scadea in dimensiuni.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară