Ca parinti incercati sa oferiti copiilor vostri o educatie buna, insa de multe ori serviciul, stresul si grijile familiale va suprsolicita si va pierdeti rabdarea, o caracteristica de baza in educarea copilului.

In ceea ce priveste populatia tarii noastre ne confruntam atunci cand vine vorba de sanatate cu unele probleme, dintre care una este extrem de importanta: prezentarea de buna-voie a pacientului la medic nu doar pentru ca se simte rau, ci pentru controalele de rutina. Din pacate acest lucru nu se intampla decat intr-un procent atat de mic incat putem sa-l neglijam. Sunt mai multe cauze pentru care omul nu se prezinta la medic, neglijandu-si pana la risc vital sanatatea (vezi cazurile de cancere depistate tardiv pentru ca atunci a venit pacientul la medic), cum ar fi: lipsa timpului, a banilor, imposibilitatea de transport, dar si incomoditatea psihica, aceasta din urma fiind poate cea mai importanta. Goethe spunea ca “Lumea nu-i a celor care pot, este a celor care vor”, asadar daca vrei, ajungi macar o data pe an la medic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Copilul cand ajunge la medic cu parintele este oricum speriat, fiind un mediu putin cunoscut de el in care se duce de fiecare data cand sufera... Daca parintele ii mai sugereaza ideea ca medicul poate fi rau, ci nu acea persoana care ii vrea binele, ca medicul ii face injectii, oricum acesta fiind cel care ii ia analizele de sange din degetel si il doare, il palpeaza si-l asculta cu tot felul de obiecte ciudate, il intoarce pe toate partile si se uita la el, il pune sa faca diverse lucruri (tehnici de examinare medicala), il agaseaza cu fresa pe dintisori (daca medicul este stomatolog), il opereaza de amigdale, polipi sau apendicita, ii curata o bubita chiar daca il doare etc, copilul va deveni si mai speriat si poate total necompliant. In final copilului i se creaza o frica si o jena de doctor fata de care va manifesta in timp o atitudine inchisa, evitanta. Astfel inca de mic copilul se simte inconfortabil la medic. Parintele trebuie sa inteleaga si sa-i dezvolte copilului o buna relatie cu medicul. Niciodata sa nu ii spuna copilului ca medicul il va pedepsi cu o injectie daca nu este cuminte, ci, din contra, ca nu-l mai lasa la nenea doctor care il face bine daca nu este cuminte.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

3. Sa-ti fie rusine

La o prima interpretare aceste vorbe au un efect bun asupra copilului, caci prin rusinare copilul intelege ca nu este bine ce a facut si probabil nu va mai repeta fapta. Insa, cu timpul (si nu-i nevoie de prea mult) copilul va incerca sa se fereasca de acest sentiment de rusine si cum altfel ar putea face aceasta daca nu prin evitarea unor situatii ce i-ar putea starni acest sentiment. Insa sentimentul de rusine il poate starni si un esec, mai ales daca este unul public. Asadar copilul incepe sa nu mai intreprinda anumite activitati de frica esecului sau a rusinii sau a dezamagirii parintilor. In cativa ani veti sesiza ca micutul si-a pierdut initiativa. Multe lucruri ar fi putut sa le faca, sa le obtina, insa... a ezitat din cauza rusinii, a timiditatii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri