Pozitia incorecta din timpul exercitiilor
Adesea a efectua un exercitiu in pozitie corecta il face de cateva ori mai greu si suntem tentati sa trisam. De exemplu pentru unele tipuri de exercitii abdominale (destinate in special partii sale inferioare) se tine coloana dreapta, picioarele intinse si mainile indoite la ceafa tragand in lateral coatele. Majoritatea duc coatele in fata, isi trag capul si indoiaie coloana, e mai usor asa, dar... deformeaza in timp daca nu se asociaza si extensii ale trunchiului. Exercitiile pentru brate de asemenea in marea majoritate a cazurilor nu se fac cu spatele drept, tragand si arcuind umerii in fata, precum si coloana. Rezultatul final este o pozitie cocosata, greu de indreptat datorita formarii musculaturii (priviti in special barbatii care au lucrate foarte bine bratele, cum au coloana in zona toracica si la gat?). Astfel ca, in loc sa iti potentezi frumusetea in urma exercitiilor fizice, mai rau o distrugi.
Greutati prea mari sau prea mici
Daca greutatile sunt prea mici si muschiul nu a obosit suficient, atunci practiti exercitii de intretinere, ci nu de consum energetic si formare musculara. Daca greutatile sunt prea mari, risti sa faci rupturi musculare, edeme si febre musculare violente, iar muschiul mai mult se distruge. Nu este vorba de o crestere in volum a muschiului, daca efectuati lent exercitiile muschiul nu isi modifica mult volumul in timp, dar capata forta si tonicitate. Spre exemplu aceste exercitii sunt bune pentru eliminarea celulitei si depozitelor adipoase din zona feselor sau abdomenului. Dupa aceea sunt indicate si exercitii de crestere a volumului muscular, de exemplu pentru fese sau pectorali (avand si efectul de ridicare a bustului). Asadar, greutatile ideale sunt cele care va permit multe repetari intr-o serie dar abia la final simtiti arsurile acelea in muschi.
Oridinea exercitiilor si rutina
Exercitiile trebuie sa aiba o ordine si totusi nu. Mai clar, se incepe cu exercitii cardio si banda care se mentin un timp (acelasi fel de exercitii, aceeasi distanta si viteza pe banda) dupa care (la doua-trei luni) se modifica brusc. Aceasta teorie de modificare este valabila si pentru exercitiile de forta si mobilitate, caci in timp organismul capata rezistenta, se adapteaza si invata sa consume minimul de energie pe exercitii care candva va epuizau. De aceea trebuie schimbate periodic, fie exercitiile, fie ritmul, fie greutatile sau amplitudinea lor, repetarie etc. Sunt multe variabile cu care va puteti juca.
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români