12 August 2009 publicat în Mami 10 share-uri

Ne place sa ne ingrijim de imaginea noastra, iar daca o cura de slabire elimina surplusul de kilograme, mai avem insa de tonifiat corpul pentru a arata ca in reviste. Formele tonice, ridicarea feselor si a sanilor, proeminenta usoara a abdomenului si curburile suple ale gambelor si gleznelor se obtin numai prin efectuarea exercitiilor fizice, nefiind utila in acest sens dieta.

Pozitia incorecta din timpul exercitiilor

Adesea a efectua un exercitiu in pozitie corecta il face de cateva ori mai greu si suntem tentati sa trisam. De exemplu pentru unele tipuri de exercitii abdominale (destinate in special partii sale inferioare) se tine coloana dreapta, picioarele intinse si mainile indoite la ceafa tragand in lateral coatele. Majoritatea duc coatele in fata, isi trag capul si indoiaie coloana, e mai usor asa, dar... deformeaza in timp daca nu se asociaza si extensii ale trunchiului. Exercitiile pentru brate de asemenea in marea majoritate a cazurilor nu se fac cu spatele drept, tragand si arcuind umerii in fata, precum si coloana. Rezultatul final este o pozitie cocosata, greu de indreptat datorita formarii musculaturii (priviti in special barbatii care au lucrate foarte bine bratele, cum au coloana in zona toracica si la gat?). Astfel ca, in loc sa iti potentezi frumusetea in urma exercitiilor fizice, mai rau o distrugi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Greutati prea mari sau prea mici

Daca greutatile sunt prea mici si muschiul nu a obosit suficient, atunci practiti exercitii de intretinere, ci nu de consum energetic si formare musculara. Daca greutatile sunt prea mari, risti sa faci rupturi musculare, edeme si febre musculare violente, iar muschiul mai mult se distruge. Nu este vorba de o crestere in volum a muschiului, daca efectuati lent exercitiile muschiul nu isi modifica mult volumul in timp, dar capata forta si tonicitate. Spre exemplu aceste exercitii sunt bune pentru eliminarea celulitei si depozitelor adipoase din zona feselor sau abdomenului. Dupa aceea sunt indicate si exercitii de crestere a volumului muscular, de exemplu pentru fese sau pectorali (avand si efectul de ridicare a bustului). Asadar, greutatile ideale sunt cele care va permit multe repetari intr-o serie dar abia la final simtiti arsurile acelea in muschi.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Oridinea exercitiilor si rutina

Exercitiile trebuie sa aiba o ordine si totusi nu. Mai clar, se incepe cu exercitii cardio si banda care se mentin un timp (acelasi fel de exercitii, aceeasi distanta si viteza pe banda) dupa care (la doua-trei luni) se modifica brusc. Aceasta teorie de modificare este valabila si pentru exercitiile de forta si mobilitate, caci in timp organismul capata rezistenta, se adapteaza si invata sa consume minimul de energie pe exercitii care candva va epuizau. De aceea trebuie schimbate periodic, fie exercitiile, fie ritmul, fie greutatile sau amplitudinea lor, repetarie etc. Sunt multe variabile cu care va puteti juca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri