IN ACEST ARTICOL:
Am decis sa scriu aceste randuri pentru ca am citit atetea idei despre diete atat in reviste cat si pe forumuri si stiu ca la randul meu le-am citit si eu cu ganduri pline de speranta si vise catre o silueta mult dorita.

Asadar am demarat in forta cu diete de infometare, pastile de slabit de la tot felul de firme care pretindeau ca fac parte din medicina naturista si m-am abtinut eroic de la dulciuri. Am reusit sa slabesc in doua luni jumatate 10 kg, astfel ca eram in culmea fericirii! Dar cum orice minune dureaza numai 7 zile, au inceput sa apara problemele de sanatate. Ma simteam epuizata, nu mai aveam pofta de viata, eram irascibila, randamentul meu de munca scazuse undeva la jumatate. Apoi ciclul menstrual s-a dereglat, au aparut alte probleme de sanatate, imunitatea mea a scazut foarte mult si am facut tot felul de infectii, de la candidoze si afte bucale culminand cu raceli frecvente si cistite. N-am mai scazut in greutate ci din contra, am inceput sa pun la loc desi nu mancam pe zi mai mult de o salata, iar in 3 luni am pus peste 20 de kilograme, adica... aveam si mai multe kilograme decat la inceput. Era un cosmar din care as fi vrut sa ma trezesc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dr. Adela Șerban: Stilul de viață și factorii de mediu joacă un rol semnificativ în declinul fertilității Ana Barbu, consultant în somn și om de televiziune: Toți copiii pot avea nopți foarte bune! Mama epuizată este un mit care trebuie să apună cât de curând CINE ESTE LIVIUS LAURUC, fondatorul Taraful Rutenilor, managerul din spatele succesului cu Carmen Chindriș?

In final n-am mai rezistat si m-am dus la medic, dandu-mi seama ca situatia ma depasea total. N-am fost la nutritionist ci la medicul de familie la care m-am plans si i-am povestit ce am facut, ce pastile luasem si dupa o lunga mustrare in care ii venea sa dea cu mine de pamant ca nu l-am intrebat inainte de toate astea (a fost medic pediatru inainte sa fie de familie, si ma stia inca de la nastere) m-a trimis la un lung sir de analize de sange, endocrinologice, de inima etc. Rezultatele erau mai proaste decat crezusem eu, aveam carente serioase de nutrienti, endocrinologic era un dezastru, ficatul ca la hepatiticii cronici si pe deasupra aveam si tahicardie si un sindrom adrenergic daca imi amintesc bine ce mi-a spus, pe care il capatasem de la pastilele de slabit. Ma captusisem si cu o gastrita, nici nu mai stiu cate aveam, oricum, ingrijorator de multe. Ne-am apucat de tratament si usor usor dupa trei luni ma simteam mai bine. Insa in aceste luni mi-a schimbat si regimul alimentar.

140 + ghicitori pentru copii și adulți grele cu răspuns Ioana Patrichi, designer vestimentar: “Creația este un cal capricios, te poartă unde vrea” Interviu Alexandra Stroe. Pasiunea pentru cărți, transpusă în vloguri pe Youtube

Asadar dimineata cum ma trezeam (mi-a impus sa ma trezesc mereu la ora fixa pentru refacerea echilibrului hormonal circadian, mai ales al cortizolului pe care il perturbasem prin diete si pastile) si am ales ca ora de trezire 7:00. Imediat cum ma trezeam ma duceam la baie si medicul mi-a zis sa beau pe stomacul gol un pahar plin cu apa, apoi la 5 minute neaprat sa mananc (inainte de masa nu aveam voie nimic altceva, nu cafea, nu alte bauturi). Astfel ca pana imi faceam igiena de dimineata se facea ora de masa. Aveam voie (ca si acum caci am ramas cu acest regim ca stil de viata) : branza, miere, doua felii de paine, dulceata doar daca era preparata in casa si din fructe acre, doua oua ochiuri in ulei de masline dar cu galbenusul moale sau doua oua fierte tot cu galbenul moale (nu mai mult de 4 pe saptamana), lapte, cereale, iaurt, tarta cu fructe, cascaval, nu mezeluri sau margarina, unt de doua ori pe saptamana, ceai si legume doar daca erau crude in sandwich. Cam atat, mancaruri usoare pe care le variam in fiecare zi.

Cum scăpam de celulită? Află de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates Dacă ai reuşit în viaţă, nu te agăţa de nereuşitele altuia. Curăţă ograda ta, bucură-te de curăţenie şi lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuşi l-a pus Milostenia nu este numai să dai din traistă. Milostenie este că accepţi pe un om să stea lângă tine, fără să îl alungi în gând

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri