Fructele si legumele
Ca alimente de prtectie sunt recomandate nucile, visinele, afinele, citricele, dar si brocoli, patrunjelul, usturoiul, gulia, ciupercile etc. In general toate fructele si legumele actioneaza ca alimente de protectie. Este recomandat ca in fiecare zi sa consumati o salata si macar un fruct.
Plantele medicinale
Sunt mai multe ceaiuri si alte produse medicinale care au un important rol in preventia bolilor. Cele mai cunoscute sunt: ceaiul verde, galbenelele, macesele, menta, lavanda, ceaiul rosu, ceaiul negru, sunatoarea, musetelul, teiul, socul, insa lista nu se opreste aici. Ceea ce trebuie sa retineti in cazul consumului plantelor medicinale este faptul ca niciodata nu trebuie sa depasiti doza recomandata pe ambalaj. In cazul ceaiurilor, in genral nu se beau mai mult de doua cani pe zi, iar daca doriti ca cei doi litri de lichide sa constea doar in ceaiuri, le puteti combina: un plic de ceai verde, unul de lamaie, unul de macese, unul de sunatoare sau orice alta combinatie doriti. Ca si concentratie, in mod normal la o cana se pune un singur plic de ceai. Tincturile din plante medicinale nu trebuie folosite zilnic, se fac cure cu acestea, de obicei o data pe an, fiind considerate deja tratamente naturiste.
Iata cat de importanta este alimentatia in viata noastra. Expresia “Suntem ceea ce mancam” este cat se poate de adevrata. Va doresc multa sanatate!
Un articol de Iulia Dibu
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:
5 plante medicinale pentru slabit
5 alimente care intensifica arderea grasimilor
Dieta Scarsdale – slabeste sanatos in 14 zile!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?