IN ACEST ARTICOL:
Alaptatul la san este foarte important pentru sanatatea si dezvoltarea copilului si totodata protejeaza mama de multe afectiuni.
- Grasimile si lipaza sunt elemente necesare dezvoltarii creierului, a sistemului vascular si a ochilor copilului. Colesterolul din laptele matern este cel care activeaza enzimele lui bebe pentru toata viata, astfel copiii care au fost alaptati la san ajung ca in viata edulta sa aiba un nivel de colesterol mai scazut fata de cei hraniti din sticluta, alimentatia la san protejand astfel indirect de bolile cardio-vasculare, obezitate si ateroscleroza (cauza principala a infarctelor si accidentelor vasculare).
- Proteinele sunt precum caramizile, ele reprezinta principalul “materiar de constructie” al organismului, reprezentand baza dezvoltarii. Ele intra in structura organelor, pielii, tesuturilor, vaselor dar si a hormonilor (au structura proteica), anticorpilor, sistemului imunitar, enzimelor, fermentilor dar si in structura unor vitamine, cum ar fi vitamina D, foarte importanta in primul an de dezvoltare a copilului. Proteinele din alt lapte, cum ar fi cel de vaca de exemplu, nu sunt acceptate de organismul bebelusilor, fiind considerate ca elemente straine si astfel bebe este predispus la alergii, sangerari intestinale, nazale etc.
- Copiii hraniti la san au un risc mult mai mic de a dezvolta obezitate infantila;
- Creste rezistenta la infectii, raceli, otite, amigdalita, diaree etc.
- Sistemul imunitar al copiilor care au fost hraniti natural raspunde mai bine imunizarilor pentru polio, tetanus, difteria, Haemophilus influenzae, dar si la infectia cu virusul sincitial respirator;
- Cresterea copilului hranit la san este mai armonioasa.

Beneficiile alaptarii naturale pentru mamica

Mamica prezinta urmatoarele beneficii:

- Alaptarea reprezinta un mijloc natural de contraceptie pana la venirea primei menstruatii (va recomandam sa consultati medicul in aceasta privinta deoarece, ca orice alt mijloc contraceptiv, siguranta nu este 100%);
- Alaptarea asigura un consum important de calorii, astfel mamicile reusesc sa elimine surplusul de kilograme pe care l-au acumulat in timpul sarcinii;
- S-a dovedit prin studii de specialitate ca mamicile care au alaptat au un risc de cancer la san cu 35% mai mic decat cele care n-au alaptat niciodata;
- Revenirea postnatala este mai usoara pentru mamicile care alapteaza, sangerarile uterine sunt mai putin abundente, iar refacerea organelor genitale este mai rapida;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri