La nivelul zonei genitale pot sa apara cam la 4-5 zile de la contactul sexual infectant, mici vezicule cu lichid clar care apoi se transforma in rani dureroase, dar se vindeca in 1-2 saptamani. La femei se pot observa in eruptie pustulele (bubitele) care sunt localizate la nivelul labiilor, clitorisului, vaginului, colului uterin si sunt insotie de edem (umflatura prin retentie de apa). Poate cuprinde si regiunea uretrei, situatie in care urinarea este dureroasa, insotita de usturime si secretii uretrale. Discomfortul este atat de mare, incat persoana infectata ajunge sa nu mai urineze (disurie). Leziunile se pot extinde si in jurul zonei genitale, pot cuprinde anusul (mai ales daca se practica sexul anal), fesele, regiunea inghinala. Exista deasemenea modificari la nivelul secretiei vaginale, care in cele mai multe din cazuri devine apoasa si isi pierde capacitatea de lubrefiere.
9. Alergiile si iritatiile la tampoane
Nu sunt putine femeile care sunt sensibile la utilizarea tampoanelor din cauza ca acestea le produc alegii sau iritatii ale mucoasei vaginale care se manifesta prin durere locala, la actul sexual sau chiar la introducerea/scoaterea tamponului, cu modificari ale secretiei vaginale care devine galbuie, mai abundenta, pruriginoasa (mancarime), ustura sau chiar devine purulenta cand evolueaza cu infectie, avand un miros fetid. Aceste tipuri de reactii sunt deosebit de periculoase pentru ca in scurt timp, pe un fond imunitar specific, pot duce la sindromul de soc toxic care in marea majoritatea a cazurilor a culminat cu deces.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă