8 Februarie 2010 publicat în Mami 1 share-uri

Stilul de viata modern indeamna atat adultii cat si copiii spre o viata sedentara. Munca la birou, comunicarea lectronica, masina personala indeamna adultii la sedentarism, iar in cazul copiilor, televizorul si jocurile pe computer le acapareaza timpul si-i indeamna la sedentarism.

Perturbarea echilibrului hormonal. Echilibrul hormonal, in special cel al hormonilor de stres, este strans legat de miscare. In conditiile in care activitatea fizica aproape ca lipseste din vietile noastre, hormonii de stres nu pot fi “consumati”, acestia favorizand ulterior aparitia tuturor bolilor care au printre cauzele principale stresul, ca bolile cardiace, metabolice, cancerele, disfunctiile genitale, dezechilibrele psihice etc.

Ce este recomandat?

Specialistii au demonstrat ca sportul la finalul zilei este util, insa nu elimina total riscurile sedentarismului. Aceasta pentru ca dupa 4 ore de stat pe scaun la birou de exemplu corpul sufera anumite modificari care nu sunt total compensate de miscarea de la finalul zilei. Astfel specialistii recomanda ca din ora in ora sa faceti o mica pauza, de cateva minute, in care sa va ridicati de pe scaun si sa faceti putin miscare, sa mergeti, sa urcati scarile, cu alte cuvinte sa va mobilizati sangele. Deasemenea incercati sa adoptati un regim de hrana sanatos cu mese regulate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri