Perturbarea echilibrului hormonal. Echilibrul hormonal, in special cel al hormonilor de stres, este strans legat de miscare. In conditiile in care activitatea fizica aproape ca lipseste din vietile noastre, hormonii de stres nu pot fi “consumati”, acestia favorizand ulterior aparitia tuturor bolilor care au printre cauzele principale stresul, ca bolile cardiace, metabolice, cancerele, disfunctiile genitale, dezechilibrele psihice etc.
Ce este recomandat?
Specialistii au demonstrat ca sportul la finalul zilei este util, insa nu elimina total riscurile sedentarismului. Aceasta pentru ca dupa 4 ore de stat pe scaun la birou de exemplu corpul sufera anumite modificari care nu sunt total compensate de miscarea de la finalul zilei. Astfel specialistii recomanda ca din ora in ora sa faceti o mica pauza, de cateva minute, in care sa va ridicati de pe scaun si sa faceti putin miscare, sa mergeti, sa urcati scarile, cu alte cuvinte sa va mobilizati sangele. Deasemenea incercati sa adoptati un regim de hrana sanatos cu mese regulate.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”