8 Februarie 2010 publicat în Mami 1 share-uri

Stilul de viata modern indeamna atat adultii cat si copiii spre o viata sedentara. Munca la birou, comunicarea lectronica, masina personala indeamna adultii la sedentarism, iar in cazul copiilor, televizorul si jocurile pe computer le acapareaza timpul si-i indeamna la sedentarism.

Stilul de viata modern indeamna atat adultii cat si copiii spre o viata sedentara. Munca la birou, comunicarea electronica, masina personala indeamna adultii la sedentarism, iar in cazul copiilor, televizorul si jocurile pe computer le acapareaza timpul si-i indeamna la sedentarism.

Insa viata sedentara are numeroase repercursiuni nocive asupra sanatatii, unele putand fi chiar letale mai ales pentru persoanele care mai au si alte patologii cronice.

6 efecte nocive ale sedentarismului

Luarea in greutate.
Modificarile metabolice precum si diminuarea arderilor determina organismul sa depoziteze sub forma de grasimi surplusul energetic pe care il detine. Astfel treptat, persoana sedentara incepe sa ia in greutate, ajungand la supraponderabilitate sau chiar obezitate. Obezitatea reprezinta totodata o boala cu multe implicatii metabolice, avand risc de ateroscleroza, boli cardio-vasculare, infarcte, accidente cerebrale, accidente vasculare, gonartroza etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Efecte genetice. Specialistii au demonstrat ca repausul a 4 ore pe zi pe scaun (nu este vorba de repausul din timpul somnului, ci cel din starea de veghe) determina ca genele care regleaza cantitatea de grasimi si glucoza din organism sa isi inceteze activitatea. Acest fapt are efecte negative asupra sanatatii, perturband metabolismul si putand culmina cu diverse boli, spre exemplu diabetul zaharat de tip II.

Diminuarea oxigenarii organismului. In sedentarism sangele circulant este in cantitati mai mic, fluxul tisular sanguin deasemenea scade si odata cu acesta si cantitatea de oxigen care ajunge la tesuturi. Astfel in timp, sedentarismul duce la o scadere a oxigenarii tesuturilor organismului, ceea ce evolueaza prin aparitia diverselor disfunctii si a bolilor.

Imbatranirea. Viata sedentara accelereaza imbatranirea celulelor organismului, caci tonusul functional al corpului scade mult in lipsa solicitarii fizice. In felul aceste persoanele sedentare imbatranesc mai repede decat cele care practica sport cu regularitate.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Riscuri letale. Sedentarismul favorizeaza stagnarea sangelui in vene, mai ales la nivelul picioarelor, ceea ce se traduce prin aparitia varicelor de diverse grade. In timp, pot sa apara trombi la nivelul venelor varicoase (cheaguri de sange) care ulterior pot migra din zonele respective si pot obstrua diverse vase ale altor organe, ducand la infarcte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri