Imi aduc aminte de prima pata rosie... Am fost ingrozitor de speriata, desi mama imi povestise de nenumarate ori cum va fi ca sa ma previna in fata unei surprize fiziologice. N-a reusit, tot surprinsa si speriata am fost. Dar fizic ma simteam foarte bine, mai putin psihic fiindca desluseam o schimbare a corpului meu si ma incerca o usoara stare depresiva si tendinta de izolare.
- In saptamana menstruatiei, pe langa ce am scris mai sus, nu aveam voie: sa dorm mai putin de 8 ore pe noapte si obligatoriu la ora 22:00 sa fiu in pat. Sa bau doi litri de lichide pe zi, sa evit sucurile din comert si sa nu beau acidulat. Mi-a interzis cafeaua (nu ca as fi baut) sau alimentele care o contin, ciocolata de orice fe, mi-a sugerat mierea si tartele cu fructe, caci nu puteam sta fara dulce, era parca cea mai mare bucurie de la masa: desertul. Mi-a mai zis sa nu ma tenteze cumva consumul de alcool, desi nu era cazul si sa merg in fiecare seara a acestei saptamani mult pe jos. Eu am ales sa merg dimineata, imi plac diminetile, plecam mai devreme de acasa si ma duceam pe jos la scoala. Sa mananc un iaurt pe zi.
In rest, aveam toata libertatea din lume. M-am simtit bine in cateva luni si vreau sa marturisesc ca in afara de candidoza nu am cunoscut vreo alta patologie genitala. Nici chisturi, nici raceli, iar menstruatia mi-a venit, cu cateva exceptii care au aparut dupa inceperea vietii sexuale – regulat. Si am mai obtinut un beneficiu: o sanatate si o silueta de invidiat. Ceea ce a fost minunat este ca recomandarile lui erau mai mult un stil de viata si ca mi le-a oferit la o varsta destul de mica, ceea ce cred ca mi-a influentat dezvoltarea. Si cel mai bine mi-a facut hidratarea si sportul in privinta
sindromului premenstrual, dar si consumul de legume si fructe, fiindca de fiecare data cand fac rabat de la ele imi este rau. N-am luat pilule decat o singura data, cand am zis ca o sa mor de rau ce mi-a fost. N-am indraznit sa mai incerc vreun “sortiment”, asadar am considerat minunat prezervativul si din cand in cand diafragma. Acum nu mai folosesc nimic fiindca vreau sa devin mamica.
Sper sa va ajute si pe voi ceea ce v-am relatat si va rog sa aveti rabdare, sanatatea este ca o balanta, o perturbi usor, dar se echilibreaza greu.
Cu drag,
Ely
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Dulceață de gutui - rețeta tradițională și variante moderne. Cum să obții cea mai parfumată dulceață a toamnei
Ora Pământului în 2025 este pe 22 martie! Cum te poți alătura celei mai mari mișcări pentru planetă?
Conceptul F.O.G.S. sau cum să identificăm emoțiile negative care ne țin captivi în relații abuzive
Sursa: Healthy, suplimentul de sanatate by Kudika.ro
Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:
7 superalimente care “iti pot salva viata”
5 reguli in diete pe care poti sa le incalci!
Dieta vedetelor – dieta Dukan
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?