6 August 2010 publicat în Mami 26 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cancerul de san reprezinta o reala problema mondiala, ocupand locurile de top in ceea ce priveste mortalitatea in randul femeilor, dar totodata cancerul mamar fiind o patologie care nu cruta barbatii, acestia putand fsuferi si ei de aceasta maladie. In cazul barbatilor, cancerul de san apare mult mai rar decat la femei, insa este mai agresiv.
Medicii nu pot spune inca exact care sunt cauzele cancerului de san, insa s-a demonstrat ca anumite aspecte regionale, genetice si care tin totodata de stilul de viata sunt comune celor care fac cancer mamar.

Din fericire exista vesti bune in ceea ce priveste aceasta maladie, astfel incat prin urmarea unor pasi preventivi aceasta maladie poate fi combatuta intr-un procent incredibil de mare. Nu vom face din articolul curent o dezbatere larga pe subiectul cancerului mamar, vom focaliza informatia in special in jurul preventiei, dar va promitem in viitorul apropiat materiale in care vor fi discutate pe larg cauzele, diagnosticul si posibilitati de tratament.

16 sfaturi pentru a preveni cancerul de san

Va propunem urmatorii pasi simpli pentru a preveni cancerul mamar:

- Inspectia perioadica a sanilor: o data pe saptamana asezati-va dezbracate in fata unei oglinzi mari si analizati-va corpul. Vedeti daca nu au aparut modificari, daca nu s-au inmultit numarul alunitelor, daca nu aveti unele pete sau zone pigmentate, daca pielea nu este prea palida, daca se observa iritatii etc. De asemenea observati la nivelul sanilor aspectul acestora, simetria atat cu bratele in sold cat si ridicate, daca ambii sani prezinta mobilitate asemanatoare in timpul ridicarii sanilor, daca pielea are aspect normal ci nu de “coaja de potocala”, daca nu prezinta iritatii, pete, daca mamelonul are aspect normal ci nu tinde sa se infunde, daca conturul sanilor este regulat ci nu denivelat, cu umflaturi.

- Palparea sanilor – palparea sanilor se face atent si intotdeauna la o saptamana dupa menstruatie, ci nu inaintea perioadei menstruate sau chiar in timpul sangerarilor uterine, caci glanda mamara sufera unele dilatatii hormonale in aceasta perioada si palparea nu va fi relevanta. Pentru mai multe informatii cititi articolul: Invata aici pasii autoexaminarii sanilor

- Alimentatia – se recomanda sa mancati sanatos, zilnic iaurturi si alimente probiotice, branzeturi, fructe si legume crude, doar carne slaba, sa evitati mezelurile, margarina, dulciurile grase si cremele, mancarurile prajite etc.;

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri