30 Iulie 2010 publicat în Mami 13 share-uri

Celulita afecteaza in special femeile, indiferent de varsta sau de greutate, putand fi prezenta atat la cele slabe cat si la cele care prezinta un surplus de kilograme. Cauzele celulitei sunt complexe si sunt legate in special de stilul de viata.



Ce este celulita?

Celulita reprezinta o boala a tesutului gras subcutanat, astfel incat reteaua de colagen subcutanata se destrama, celulele grase isi cresc depozitele apoi se sparg, local se aduna elementele sistemului imun si in final se creaza un cerc vicios, pielea este tractionata si apare aspectul “cojii de portocala”.

Cum combatem celulita?

Pentru ca stratul in care se formeaza celulita este destul de profund, nu sunt de ajuns cremele sau tratamente externe pentru combaterea celulitei. Asadar este nevoie de un tratament complex ce combina metodele interne cu cele externe de tratament. Va propunem principalii pasi de tratare a celulitei, insa va atentionam ca trebuie sa va inarmati cu rabdare si perseverenta.

Alimentatia

Este primordial sa adoptati o alimentatie sanatoasa, saraca in grasimi animale, dulciuri din comert, mancaruri prajite sau preparate fast-food. Eliminati astfel din alimentatie mezelurile de orice fel, carnatii si carnea tocata, carnea de porc si oaie, orice preparat care necesita prajire, margarina, untul aveti voie doar periodic, prajiturile cu crema (sunt insa admise tartele de fructe acre (cum ar fi de mere, citrice sau fructe de padure, chiar si dovleac), frisca, sosurile din comert, maioneza, cascavalul doar periodic, branza de oaie sau capra periodic (dar telemea puteti consuma zilnic). In fiecare zi introduceti insa in regimul obisnuit cateva fructe, o salata de legume cu branza, un iaurt si portia de cereale cu lapte care nu ar trebui sa lipseasca de la micul dejun.

Hidratarea

Celulele au nevoie de apa pentru a functiona corect, aceasta asigurandu-le presiunea, o caracteristica esentiala pentru metabolismul celular. Apa este prezenta atat in celule cat si in afara acestora, constituie principalul element fluid al sangelui si tot apa asigura filtrarea renala si deci detoxifierea organismului intr-un mod indirect, constituie baza lichidelor de secretie a glandelor si asa mai departe. Hidratarea este esentiala pentru sanatate, se recomanda sa beti minim doi litri de apa pe zi, mai ales pe timp de vara. Ca sa va fie mai usor, incercati sa aveti mereu la indemana un pahar sau o sticla cu apa, tineti paharul plin pe birou de exemplu.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri