Parul lung si matasos reprezinta atuul oricarei femei. In timpul verii este dificil sa-i pastram aspectul sanatos, in special daca nu tinem seama de cateva reguli esentiale.

Expunerea la soare cu capul descoperit

In timpul verii dusmanul cel mai mare al parului este soarele puternic. De aceea expunerea excesiva la soare cu capul descoperit este extrem de daunatoare. Aceasta poate cauza nu doar deshidratarea parului, ci a intregului organism. Sub influenta razelor toride ale soarelui structura firelor de par are de suferit, favorizand uscarea si ruperea acestuia. De asemenea, decolorarea parului, reprezinta o alta consecinta a actiunii razelor ultraviolete. Efectele se vor vedea in timp, parul devenind tot mai aspru si despicat la varfuri.

De aceea, pentru a evita aceste dezavantaje, la plaja dar si la plimbare este ideala o palarie de soare cu boruri largi. Atentie; evita palariile confectionate din fire de plastic, deoarece atrag caldura soarelui. De asemenea, alege modele in nuante deschise, pastelate. Sunt mai usor de asortat si, spre deosebire de cele inchise nu atrag caldura.

Clorul si apa sarata din bazin


Cand mergem la strand este indicat ca parul sa evite contactul cu apa. Totusi, acest aspect este deseori neglijat, fie din comoditate sau din nepasare. Insa, clorul si apa sarata au o contributie foarte mare la degradarea parului. In contact cu parul proaspat vopsit, clorul din apa poate avea o influenta extrem de puternica, ducand la decolorarea acestuia intr-o nuanta total schimbata. Si apa de mare poate avea aceleasi efecte daunatoare asupra firului de par. In primul rand, favorizeaza actiunea razelor solare, lasand parul uscat, casant la atingere.

Pentru a fi protejat, parul poate fi acoperit sau, prins intr-o coada de cal inalta. In plus, dupa fiecare baie se recomanda clatirea acestuia, iar seara trebuie reimprospatat cu produse speciale, revitalizante si puternic hidratante.

Perierea excesiva

In primul rand, pentru un par sanatos este recomandata pieptanarea acestuia cu o perie cu dintii din lemn. Periile cu dinti metalici pot zgaria scalpul si afecteaza rezistenta firelor de par. Parul nu trebuie pieptanat foarte des, in special daca firul este foarte fin; se va rupe imediat. In plus, parul se ingrasa mai repede daca este periat in exces.

A se evita pieptanarea parului cand este ud, deoarece firul este foarte sensibil si se rupe cu usurinta. De asemenea, este recomandata uscarea naturala a parului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri