Fructele de padure
Fructele de padure contin unul dintre cei mai puternici antioxidanti: reversatrolul, mai puternic de aproximativ 50 de ori decat vitamina C. Reversatrolul are un puternic efect anticancerigen si este raspunzator de culoarea neagra a fructelor: coacaze, afine, mure, zmeura etc.
Cruciferele
Cruciferele sunt foarte bogate in vitamine si prezinta o matrice organica foarte buna pentru organismul nostru. Din aceasta categorie fac parte: varza, salata, varza Bruxelles, conopida, gulia, broccoli. Se recomanda sa consumati saptamanal crucifere pentru a va mentine sanatatea si de preferabil cat mai crude, in salate.
Ceapa
Ceapa precum si celelate plante inruidite: arpacigul, prazul, usturoiul – prezinta substante care inhiba activarea oncogenelor, precum si dezvoltarea tumorilor. De asemenea prezinta actiune antiinflamatorie, antimicrobiana, intaresc sistemul imunitar si ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare. Puteti adauga in salate sau mancaruri/sosuri aceste alimente, insa tineti cont ca ceapa favorizeaza refluxul gastro-esofiagian, recomandandu-se consumul cu atentie in cazul suferinzilor de aceasta afectiune. De asemenea ceapa este un foarte bun somnifer, o puteti consuma cu precadere seara.
Rosiile
Rosiile sunt bogate in antioxidanti si vitamine, acestea gsindu-se in special in zona cotorului. Se recomanda consumul rosiilor in sezon, astfel le puteti alege pe cele bio din piete, mai putin pe cele de import. Si rosiile trebuie consumate cu masura in cazul celor care sufera de reflux gastroesofagian.
Pestele si fructele de mare
Pestele reprezinta o veritabila sursa de aminoacizi indispensabili organismului, precum si de omega 3 si omega 6, acizi grasi esentiali pentru buna functionare a sistemului nervos si a tesuturilor. Fructele de mare trebuie consumate mai ales de catre femei care gasesc surse importante de minerale si vitamine esentiale unui echilibru hormonal, iar stridiile le ajuta in normalizarea ciclului menstrual si in fertilitate, avand un mare continut de zinc.
Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei