4 Octombrie 2010 publicat în Mami 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Una din primele 10 cauze ale cancerului raportate la nivel mondial este lipsa diversificarii alimentatiei. Oamnii s-au obisnuit sa manance in fiecare zi aproximativ aceleasi alimente, in aceleasi combinatii, fara a-si mai face timp pentru a se gandi la un nou meniu pentru ziua respectiva sau chiar pentru saptamana urmatoare. Stilul culinar trebuie de asemenea modificat, astfe, daca va place, nu ezitati sa mai comandat din cand in cand si preparate cu specific: mediteraneea, asiatic etc.
Din fericire sunt multe alimente care previn cancerul, insa acestea trebuie consumate in stare proaspata pe cat posibil si fara grasimi sau zaharuri, cu exceptia mierei. Va propunem sa aflati care sunt alimentele cu cel mai puternic caracter anticancerigen.

Fructele de padure

Fructele de padure contin unul dintre cei mai puternici antioxidanti: reversatrolul, mai puternic de aproximativ 50 de ori decat vitamina C. Reversatrolul are un puternic efect anticancerigen si este raspunzator de culoarea neagra a fructelor: coacaze, afine, mure, zmeura etc.

Cruciferele

Cruciferele sunt foarte bogate in vitamine si prezinta o matrice organica foarte buna pentru organismul nostru. Din aceasta categorie fac parte: varza, salata, varza Bruxelles, conopida, gulia, broccoli. Se recomanda sa consumati saptamanal crucifere pentru a va mentine sanatatea si de preferabil cat mai crude, in salate.

Ceapa

Ceapa precum si celelate plante inruidite: arpacigul, prazul, usturoiul – prezinta substante care inhiba activarea oncogenelor, precum si dezvoltarea tumorilor. De asemenea prezinta actiune antiinflamatorie, antimicrobiana, intaresc sistemul imunitar si ajuta in prevenirea bolilor cardiovasculare. Puteti adauga in salate sau mancaruri/sosuri aceste alimente, insa tineti cont ca ceapa favorizeaza refluxul gastro-esofiagian, recomandandu-se consumul cu atentie in cazul suferinzilor de aceasta afectiune. De asemenea ceapa este un foarte bun somnifer, o puteti consuma cu precadere seara.

Rosiile

Rosiile sunt bogate in antioxidanti si vitamine, acestea gsindu-se in special in zona cotorului. Se recomanda consumul rosiilor in sezon, astfel le puteti alege pe cele bio din piete, mai putin pe cele de import. Si rosiile trebuie consumate cu masura in cazul celor care sufera de reflux gastroesofagian.

Pestele si fructele de mare

Pestele reprezinta o veritabila sursa de aminoacizi indispensabili organismului, precum si de omega 3 si omega 6, acizi grasi esentiali pentru buna functionare a sistemului nervos si a tesuturilor. Fructele de mare trebuie consumate mai ales de catre femei care gasesc surse importante de minerale si vitamine esentiale unui echilibru hormonal, iar stridiile le ajuta in normalizarea ciclului menstrual si in fertilitate, avand un mare continut de zinc.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri