Daca de cateva kilograme in plus scapi cu o dieta si ceva vointa, de celulita mi-a fost insa mult mai grue sa scap si parca cu cat trecea timpul cu atat devenea si mai dificil sa ii reduc aspectul.
Totul a inceput la varsta adolescentei cand m-am lasat influentata de moda dietelor, moda ce exista si astazi. Cum fluctuatiile hormonale de la acea varsta imi determinau mici variatii ale greutatii, m-am gandit ca o dieta mi-ar prinde bine, doar ca am facut o alegere gresita, am adoptat mai mereu dietele drastice, prin infometare, nu mancam echilibrat, nici dupa program, credeam ca daca mananc putin ii acord organismului mai putine calorii si imi mentin silueta. Tarziu am aflat ca stomacul are nevoie sa fie des umplut cu alimente si ca cel mai mult conteaza ce aliment alegi.

Cu timpul reuseam sa ma mentin cat de cat la o silueta dorita, insa se intampla ceva cu organismul meu: incepuse sa apara celulita pe fese si pe partea posterioasa a coapselor, celulita ce devenea tot mai evidenta cu trecerea timpului, indiferent ce dieta as fi tinut. Am inceput asadar sa ma interesez cum pot sa scap de neplacutul aspect al “cojii de portocala”, care devenise destul de stresant, deja nu mai purtam fuste scurte sau pantaloni scurti, iar cu timpul deja imi era jena de iubit si aveam tot felul de temeri ca mi-ar vedea celulita si ar fi dezgustat in felul asta de aspectul meu.

Initial am incercat tot felul de creme care pe moment au avut efect, insa ulterior evolutia era si mai urata, celulita si mai evidenta iar pielea isi pierduse tonusul. Asadar am hotarat sa iau masuri serioase, caci asa nu se mai putea, stima de sine imi scadea cu fiecare zi si viata mea personala se transfora usor-usor intr-un calvar dintr-o cauza aparent atat de simpla – celulita.

Am inceput sa studiez si timp de un an de zile m-am tinut cu sfintenie de concluziile la care ajunsesem, mi-am intrebat si medicul de familie ce parere are, asadar iata ce am facut.

Mi-am facut in primul rand un nou regim alimentar, un tip de regim adecvat organismului meu si pe care sper sa-l mentin toata viata. Am inceput cu micul dejun, eu nu mancam dimineata, dar m-am fortat usor-usor pana cand am ajuns sa nu pot pleca de acasa daca nu mananc ceva. Micul meu dejun a inceput initial cu un iaurt, apoi indispensabila cafea.

Am adaugat mai tarziu si cereale in iaurt, ca la final sa mananc acum dimineata un bol mic de cereale cu lapte in care pun si iaurtul si o lingurita de miere (cerealele sunt integrale, acele boabe strivite, ci nu cereale procesate). Cerealele pe care le mananc contin in principal ovaz, mai putin grau si foarte putini fulgi de porumb. Mai pun si secara din cand in cand. Ovazul are insa cel mai mic indice grlicemic, de aceea l-am ales ca predominant.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri