Cum sa ai cel mai frumos concediu alaturi de familia ta

12:12, 27 Decembrie 2010 publicat în Mami

Concediul pentru Sarbatorile de Iarna si Revelion este unul special, unul ce nu are in prim-plan distractia, cum se intampla vara spre exemplu, ci rolul principal al Sarbatorilor de iarna este acela de a reuni familia si de a mai privi o data asupra anului ce a trecut, de a trage cateva concluzii despre ce a fost bine si ce nu, despre posibilitati si planuri de viitor alaturi de cei dragi.

Sunt insa cateva “trucuri” care fac dintr-un astfel de concediu unul de neuitat, odihnitor si totodata plin de idei utile.

Timpul cu familia ta

Citeste si:
MindHub România: Copiii de azi vor fi creatorii joburilor de mâine....
MindHub România: Copiii de...
Chiar daca uneori se intampla sa uitam, totusi cea mai importanta prioritate in viata noastra o are familia. Intr-o viata activa sau pentru parintii de cariera a gasi timp pentru familie poate fi de multe ori destul de dificil. Insa din fericire exista solutii pentru toate. La final de an, este poate momentul sa va ganditi daca sunteti multumiti de timpul petrecut cu familia, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. pentru cei care pleaca in delegatii de exemplu ii pot chema alaturi de ei pe cei dargi in week-end, pentru parintii care petrec mult timp la serviciu isi pot vedea copiii in pauza de masa ori chemandu-i alaturi de ei la unele activitati (daca varsta copiilor este adecvata, desigur), parintii isi pot impleti activitatile lor cu cele ale copiilor. O legatura familiala stransa va aduce cele mai frumoase si importante, constructive momente pentru toti membrii. Gasiti solutii pentru noul an astfel incat sa fiti mai multumiti de timpul petrecut cu familia voatsra.

Planuri de reusita

Citeste si:
Startarium își relansează platforma educațională și anunță noi...
 Startarium își relansează...

Cand vorbim de reusite intr-o familie, ne referim la toti membrii acesteia, indiferent de varsta si mai ales ne referim la modul cum i-am sustinut pe ceilalti in drumul lor spre succes. Ceea ce face o familie atat de puternica este uniunea si sustinerea, caci nimeni nu este singur acolo. A invatata sa comunicati intre voi, sa ii respectati nevoile celuilalt si sa nu ii refuzati ajutorul cand il cere ori sa stiti sa cereti atunci cand aveti nevoie – toate acestea pot constitui piloni importanti in succesul personal, dar si al celorlalti. Apoi... faceti planuri alaturi de cei dragi, cateva propuneri pe o foaie pentru noul an. “Programarea” informatiilor pare a fi o puterea pe care fiecare dintre noi o detinem intr-un mod neexplicat, poate chiar miraculos. Va invit sa cititi articolul: "Subconstientul - puterea incredibila a mintii umane".

Organizati activitati pe care sa le faceti impreuna cu familia

Incercati sa gatiti impreuna, sa va rezolvati problemele impreuna, sa va distrati sau sa creati impreuna si, de ce nu, sa va jucati impreuna. Daca veti icnerca sa va aduceti aminte cateva momente din copilarie alaturi de parinti, primele care va vin in minte sunt cele legate de joaca. Si copiii vostri au nevoie de astfel de amintiri.

Stabiliti cel putin o zi pentru a lua masa in familie

Daca nu se poate sa luati masa in familie in fiecare seara, macar duminica sa fie zi de reuniune a intregii familii. Este important sa ii tineti alaturi pe cei dragi. Cu ocazia Sarbatrilor posibilitatea de a va intalni mai des cu toti membrii familiei si de a petrece timpul impreuna este mult mai mare. Profitati de aceasta ocazie.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri