IN ACEST ARTICOL:
Va prezentam acum ceva vreme un proiect unic in Romania in care copiii sunt invatati, educati si implicati in teatru. Printr-o serie de ateliere de arta dramatica, sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog , copii isi vor dezvolta personalitatea si isi vor insusi mecanisme de invatare. Prin diverse tehnici specifice comunicarii artistice, exercitii si jocuri, se vor stimula calitatile creative ale copiilor, inteligenta emotionala si abilitatile de comunicare.
Participarea in cadrul atelierelor din proiectul "Creste prin teatru" este gratuita, iar necesarul logistic pentru desfasurarea cursurilor este asigurat.

Proiectul “Creste prin teatru” se desfasoara pe o perioada de 9 luni, fiind organizat in 3 serii consecutive si constand in ateliere de arta dramatica.

In cadrul fiecarei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete si 6 baieti), selectati pe baza unor obiective clare, formulate de catre psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmari dezvoltarea graduala a unor abilitati si competente utile in viitor.

Inscrierile pentru atelierele de arta dramatica se pot face prin completarea unui formular online, alaturi de trimiterea unei scrisori de motivatie electronice, accesand sectiunea dedicata de pe www.cresteprinteatru.ro.

Pentru mai multe informatii despre proiectul educational „Creste prin teatru”, dar si pentru conditiile de inscriere in cadrul atelierelor accesati site-ul www.cresteprinteatru.ro.

Prima serie de ateliere de arta dramatica pentru copii din cadrul proiectului „Creste prin teatru” a ajuns la final. Programul de educatie alternativa prin tehnici imprumutate din teatru, dezvoltat de UPC Romania si Teatrul „Ion Creanga” va continua si anul viitor cu inca doua module. In plus, in luna februarie UPC Romania va pune la dispozitia tuturor vizitatorilor site-ului www.cresteprinteatru.ro un ghid de educatie prin arta dramatica ce prezinta metodologia de lucru din cadrul proiectului.

Prima serie de ateliere „Creste prin teatru” a durat 3 luni si a urmarit evolutia a 12 copii, sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog. In cadrul atelierelor, copiii au urmat exercitii de arta actorului, cu rolul de dezvoltare a abilitatilor de comunicare si relationare in grup.

Concluziile si rezultatele primei etape a proiectului au fost prezentate in cadrul unui atelier demonstrativ, cu public, in care copiii au fost pusi in situatia de a se exprima liber pe scena, sub lumina reflectoarelor.

„Dupa numai 11 ateliere, copiii au demonstrat un spirit de observatie extraordinar si o foarte buna putere de concentrare. Si-au exersat procesele de memorare, de asociere logica, iar inventivitatea le-a fost stimulata constant. Dar mai ales, marele lor castig din aceasta aventura este dezvoltarea tolerantei si solidaritatii in relatiile cu cei din jur. Aceasta este o achizitie pe care o vor pastra pe tot parcursul vietii si care de cele mai multe ori nu este oferita de metodele formal-insitutionale de educatie,” sustine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri