IN ACEST ARTICOL:
Cine nu isi doreste o silueta de vis macar de Sarbatori si Revelion, astfel incat sa imbrace tinuta preferata si sa isi permita sa depaseasca putin caloriile propuse, infruptandu-se din mesele copioase si gustoase, cu preparate traditionale irezistibile?



6 Pasi pentru a slabi inainte de Sarbatori

Incepeti cu micul dejun

Micul dejun scade aciditatea gastrica si ofera energie pentru prima jumatate a zilei, regland totodata metabolismul. Daca sunteti pofticiosi sau va confruntati adesea cu senzatia de foame, luarea micului dejun reprezinta un bun inceput pentru a scapa de toate aceste “simptome”. La micul dejun se recomanda doar cereale cu lapte si un iaurt. Cerealele cu cel mai mic indice glicemic sunt cele de ovaz. Se recomanda cele integrale, ci nu procesate, fara fructe, este permisa doar o lingurita de miere.

Ce trebuie sa eliminati din alimentatie

Trebuie eliminat din alimentatia zilnica: grasimile, uleiurile (nici macar in salata nu le folositi in aceasta perioada, poate doar in unele mancaruri), preparatele prajite, carnea de porc, branzeturile grase (branza de oaie, cascavalul), lactate grase precum smantana, untul sau margarina, preparatele fainoase.

Ce trebuie sa introduceti:

Preparatele din legume si fructe sau legume si fructe in stare proaspata, carne de pui, vita sau peste (nu mai mult de o portie de carne pe zi), o cana cu lapte pe zi, muraturi dupa pofta inimii, supe, ciorbe, mancaruri la cuptor sau preparate pe gratar din alimentele admise. Din randul dulciurilor: mierea, ciocolata neagra (nu mai mult de cateva bucatele pe zi). Cat priveste painea, se recomanda sa nu depasiti doua felii la o masa.

Cele doua zile de dieta

Va trebui sa va alegeti doua zile de dieta, situate la cel putin trei zile una de alta, de exemplu martea si vinerea. Intr-una din ele veti manca numai proteine, fara grasimi sau lipide: preparate din carne, supe de carne, preparate din oua, lapte si branza. Nu se consuma fructe si se vor consuma cat mai putine legume, spre exemplu pentru supe se foloseste doar fiertura de la legume. Se vor consuma trei litri de apa plata in acea zi, asadar aveti grija sa puneti langa voi o cana cu apa mai tot timpul.

Cealalata zi de dieta va consta in consumul de fructe SAU legume (la alegere) crude, fara niciun alt adaos (ulei, condimente, sare etc.). Este indicat sa variati cinci feluri de fructe sau de legume (oricat vreti cantitativ) in ziua respectiva si sa consumati trei litri de apa plata.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri