Va prezentam acum ceva vreme un proiect unic in Romania in care copiii sunt invatati, educati si implicati in teatru. Printr-o serie de ateliere de arta dramatica, sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog , copii isi vor dezvolta personalitatea si isi vor insusi mecanisme de invatare. Prin diverse tehnici specifice comunicarii artistice, exercitii si jocuri, se vor stimula calitatile creative ale copiilor, inteligenta emotionala si abilitatile de comunicare.

Metoda alternativa de educatie prin joc si arta dramatica dezvoltata de UPC Romania si Teatrul „Ion Creanga” va putea fi preluata si de alti educatori sau formatori, pe baza ghidului de arta dramatica disponibil ca un instrument de lucru. Acesta va contine metodologia de desfasurare a programului, precum si exemple de exercitii si concluzii din punct de vedere al psihologiei copilului, semnate de psihologul Carmen Anghelescu.

„Ghidul online de educatie prin arta dramatica este important pentru noi intrucat reprezinta o resursa la indemana celor interesati de aplicarea tehnicilor si exercitiilor propuse de „Creste prin teatru”. UPC Romania va continua sa ofere modalitati inedite de educare si informare, iar preocuparile noastre se vor indrepta mereu catre cultivarea de valori si sprijinirea potentialului noii generatii,” declara Iulia Florea, Director Customer Relations & Retail, UPC Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Leagăn pentru toată copilăria Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Coorodonatorii proiectului se declara entuziasmati de rezultatele obtinute dupa prima serie de ateliere si explica faptul ca acestea nu vizeaza dezvoltarea talentului actoricesc al copiilor, ci se concentreaza pe conturarea personalitatii.

„Ceea ce facem noi la ateliere este atipic. Le-am oferit copiilor o libertate de exprimare supravegheata de reguli stabilite de comun acord si simt ca am reusit sa le construim increderea in sine. In foarte scurt timp, copiii au reusit sa se cunoasca pe sine, sa isi invinga teama de a-si sustine opinia si mai ales sa le respecte parerile si diferentele celor din jur,” explica expertul in arta dramatica Marcela Andrei.

Inscrierile continua pe site-ul www.cresteprinteatru.ro, iar urmatoarea preselectie va avea loc in prima saptamana din luna ianuarie 2011.

Informatii suplimentare despre Teatrul „Ion Creanga”

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Teatrul „Ion Creanga” are o istorie de 46 de ani dedicata exclusiv celor mici. Alaturi de spectacole variate, coordoneaza si implementeaza programe de cercetare si proiecte cu caracter educativ, social-formativ si estetic.

Prin programele sale de cercetare si proiectele cu caracter educativ, Teatrul „Ion Creanga” se adreseaza in egala masura educatorilor, cadrelor didactice specializate si parintilor.

Anual, la Teatrul „Ion Creanga” vin peste 50.000 de spectatori din Bucuresti si din tara. Pentru a afla mai multe despre proiectele Teatrului „Ion Creanga”, precum si programul spectacolelor, puteti accesa www.teatrulioncreanga.ro

Sursa: Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri