24 Ianuarie 2011 publicat în Mami 1 share-uri

Cancerul a devenit o boala ce sperie pe oricine, atacand indiferent de varsta, sex si chiar conditie sociala, uneori si in afara factorilor de risc evidenti (de exemplu cancer pulmonar la nefumatori).


Cancerul a devenit o boala ce sperie pe oricine, atacand indiferent de varsta, sex si chiar conditie sociala, uneori si in afara factorilor de risc evidenti (de exemplu cancer pulmonar la nefumatori).


In cele mai multe cazuri insa cancerele sunt total vindecabile daca sunt diagnosticate in stadiu precoce, in perioada cand cresterea si modificarile celulare nu sunt atat de importante. In faza incipienta, cancerele prezinta simptome care din pacate nu sunt spectaculoase, dar EXISTA. De aceea este indicat sa stim care sunt acestea, sa le recunoastem si sa ne prezentam din timp la medic. Chiar daca nu suntem predispusi la aceste boli (Doamne fereste!), se poate intampla ca unul din membrii familiei sa fie afectat, iar indrumat la timp catre un cadru medical specializat ii poate salva viata.

Va propunem sa discutam pe scrut in articolul curent care sunt cele mai importante semne de cancer pe care majoritatea oamenilor le ignora.

Disconfortul si starea de oboseala

Un simptom important al cancerului este astenia, scaderea energiei zilnice si oboseala din ce in ce mai pronuntata. Majoritatea persoanelor pun aceasta oboseala pe seama surmenajului zilnic, dar atenttie: oare chiar au schimbat ritmul de viata incat daca alta data nu oboseau, acum au motive reale? In tot cazul, starea de oboseala nu trebuie neglijata si nici lasata sa avanseze, chiar daca este declansata sau nu de un cancer. Oboseala slabeste organismul si rezistenta acestuia in fata bolilor scade, asadar daca inca nu le aveti, nu va predispuneti. Cel mai bun tratament al oboselii consta intr-o alimentati bogata in fructe si legume crude, lacatate si putina carne, in efectuarea unui program de miscare cu regularitate (dans, bicileta, alergare, aerobic, piscina, orice), in 8 ore de somn pe noapte si in mici activitati revigorante, care sa va redea pozitivismul (jocuri, filme, iesiri in oras, calatorii, petreceri etc).

Durerea

Durerea este poate cel mai cunoscut simptom pentru oricine, indiferent de varsta. Nu orice durere are “prognostic” nefast, insa acele dureri usoare, insa persistente, bine tolerate, dar care dureaza mult timp si tot revin din ce in ce mai des cu siguranta nu sunt durerile trecatoare pe care le are orice om cateodata. Spre exemplu durerea surda abdominala, dar persistenta este un semn de cancer digestiv sau ovarian. Durerea persistenta de oase de asemenea, uneori chiar si leucemiile debuteaza prin dureri sacaietoare de oase (de exemplu oasele mainii sau dureri la nivelul tibiei). Durerea trebuie tratata, nu ignorata, indiferent daca are la baza cauze grave sau mici dezechilibre organice sau metabolice. Intotdeauna o durere trebuie urmarita si investigata. De exemplu o durere de cap trebuie sa cedeze la pastilele obisnuite in cel mult o ora, daca nu cedeaza, atunci nu este semn bun. De asemenea daca cedeaza, dar apare des, saptamanal sau chiar mai des, iarasi nu este un semn bun.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri