14 Noiembrie 2011 publicat în Mami 17 share-uri

Alaptarea la san este foarte importanta pentru copil asigurandu-i o buna dezvoltare. Atunci cand mamica poate alapta natural, ar trebui sa fie foarte bucurasa pentru ca ii transmite copilului sau tot ce este mai bun, antiocpri si substante pe care doar o mamica le poate avea pentru bebelus.

Insa odata cu alaptarea apar si mituri despre orice situatie leata de alaptare: cand se face, cum, cand trebuie intarcat copilul etc.

Mituri doborate despre alaptare

Alaptarea la san si cea artificiala nu trebuie facute simultan

Sunt situatii in care copilul are nevoie si de supliment, mama neavand suficient lapte. Insa nu dauneaza, asa cum spun miturile.

Mamica nu mai are voie sa alapteze dupa radiografie

Fals. Mama are voie sa alapteze dupa o radografie pentru ca raxele X nu afecteaza productia de lapte sau laptele nou format in sanul mamei. Doar anumite tipuri de iradieri care folosesc substante toxice de contrast pot afecta laptele mamei. Este indicat sa intrebati medicul daca radiografia pe care v-o efectueaza afecteaza sau nu alaptarea.

Laptele artificial este la fel de bun ca cel matern

Din pacate acesta este un mit, in ciuda tuturor incercarilor medicale. Desigur, laptele artificial este suficient pentru o buna dezvoltare a copilului, dar nu poate prezenta atat de multe substante active care nu pot fi inca imitate artificial, asa cum contine laptele matern. O parte din anticorpii mamei, din hormoni si din multe alte substante active sunt donate sugarului prin intermediul laptelui matern.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Laptele mamei poate “seca”

Laptele mamei nu seaca brusc decat in cazuri foarte rare si de cele mai multe ori exista o patlogie care a dus la acest efect. In general laptele maimei poate sa scada ca abundenta sau necesitatile sigarului sa creasca astfel incat sa para ca mama nu mai are destul lapte. Dar alaptarea mai frecventa timp de cateva zile reduce deficientele de acest gen.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri