11 Octombrie 2010 publicat în Bebe 12 share-uri

Mai ales pentru cele care sunt prima data mamaici alaptarea este destul de dificila, sunt neindemanatice, se tem de reactia bebelusului, nu reusesc foarte usor sa schimbe mamlelonul fara a-l deranja pe micut si isi fac totodata o sumedenie de girji cu privire la alaptat. Multe dintre aceste griji s-au dovetit insa a fi doar mituri si despre cele mai importante si crezute dintre acestea vom discuta in articolul curent.



Laptele mamei poate “seca”

Sanii contin destul lapte insa odata cu cresterea bebelusului nevoile micutului se pot schimba, dar si comportamentul lui, mai ales daca a fost invatat la biberon si nu se mai comporta delicat cu mamelonul mamei. De asemenea daca laptele pare insuficient, atunci puteti presa usor sanul pentru a ii creste presiunea si bebelusul sa suga mai usor. Daca aveti astfel de probleme, este indicat sa alaptati mai frecvent bebelusul pentru ca alaptarea creste producita de lapte si in felul acesta in doua-trei zile lucrurile revin la normal.

Nu trebuie sa alaptezi cateva ore dupa o radiografie

Unele radiocgrafii sunt chiar inofensive din acest punct de vedere si nu interfera de niciun fel cu alaptatul, cum ar fi radiografiile dentare. Nici o radiografie pulmonara nu este nociva fata de laptele pe care il va consuma bebelusul. Sunt nocive insa doar acele radiografii care folosesc izotopi radioactivi de contrast astfel incat sa se poata decela anumite patologii ale femeii. Aceste substante radioactive se pot transmite bebelusului si ii pot face rau in anumite doze, asadar in astfel de situatii intrebati medicul ce este de facut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

La un an trebuie oprita alaptarea

Desi de la un an alaptarea poate fi intrerupta, totusi sunt unii copii care cer mai mult timp sa fie alaptati, unii ajung chiar si la 3 ani cu aceasta obisnuinta. Studiile de specialitate au demonstrat ca din contra, copiii care sunt alaptati prelungit, au o mai buna dezvoltare a sistemului nervos si a corpului in general, au o inteligenta peste medie si echilibrul lor psihic este mult mai stabil, eu interactionand cu mama lor de fiecare data cand sunt alaptati intr-o legatura care nu este doar fizica, ci si chimica, hormonala, astfel mama pastreaza totodata o legatura foarte stransa cu micutul sau.

Alaptarea este dureroasa

In esenta alaptarea nu trebuie sa fie dureroasa. Initial, in primele zile de alaptare este posibil ca femeia sa aiba o sensibilitate a mameloanelor, insa aceasta este trecatoare. Durerea de sani nu este normala, mai ales daca acestia se si intaresc si au o temepratura crescuta – trebuie sa chemati medicul cat mai curand, poate fi vorba de o mastita sau alta patologie mamara.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Dieta nu influenteaza alaptarea

Din pacate trebuie sa ai grija sa mananci sanatos si suficient cantitativ, mai ales in primele 6 luni de alaptare, inca nu este cazul sa te gandesti la silueta. Dieta influenteaza atat calitatea laptelui, cat si cantitatea acestuia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri