14 Noiembrie 2011 publicat în Mami 17 share-uri

Alaptarea la san este foarte importanta pentru copil asigurandu-i o buna dezvoltare. Atunci cand mamica poate alapta natural, ar trebui sa fie foarte bucurasa pentru ca ii transmite copilului sau tot ce este mai bun, antiocpri si substante pe care doar o mamica le poate avea pentru bebelus.

La un an mamica trebuie sa opreasca alaptarea la san

Acesta este un mit. Alaptarea prelungita nu este nociva pentru copil, ci din contra, are beneficii foarte mari daca alaptarea se prelungeste pana la aproximativ trei ani. Studiile de specialitate au aratat ca o alaptare prelungita pana in jurul varstei de trei ani ajuta copilul sa fie mai empatic, mai intelegator si chiar mult mai inteligent.

Dieta nu influenteaza alaptarea

Dieta influnteaza poate cel mai mult calitatea laptelui matern. Tocmai de aceea mamica trebuie sa aiba multa grija cu privire la ceea ce mananca, sa adopte un stil de viata sanatos si o alimentatie adecvata. Nu este indicat sa tineti cura de slabire pe toata perioada alaptarii, caci va poate dauna atat voua, cat si copilului.

Iti recomandam sa citesti articolul: Dieta pentru alaptare

Alaptarea la san este dureroasa

Alaptarea nu este deloc dureroasa iar sensibilitatea sanului mamei se modifica pe tot parcursul alaptarii, astfel incat alaptarea sa se faca cu usurinta. Doar daca intervine o patologie poate face sanul dureros. Uneori poate sa doara daca micutul trage de sfarcul mamei, dar indrumat cu grija in alaptare copilul va fi cuminte si va invata sa fie ascultator inca din fasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Kidz iti recomanda si alte articole despre alaptare:

5 mituri despre alaptare pe care si tu le crezi

Alaptarea prelungita - pana cand este bine sa alaptezi copilul?

Alaptarea cu biberonul duce la autism!?

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri