Datorita faptului ca cezariana este o procedura chirurgicala de mare amploare, ea expune viitoarele mamici la anumite complicatii cum ar fi: sangerarile abundente, infectiile uterine, infectiile aparatului urinar, infectia plagii, constipatii, reactii alergice la diferitele substante introduse intravenos, aparitia unor trombi (cheaguri de sange) etc.
Nou-nascutul venit pe lume prin cezariana
Acesti bebelusi necesita o ingrijire speciala din partea cadrelor medicale in primele zile de viata deoarece sunt predispusi in primul rand afectiunilor respiratorii (datorita faptului ca in timpul nasterii plamanii nu sunt supusi compresiei de catre vagin si astfel ramane o cantitate de lichid amniotic restanta in tesutul pulmonar) si apoi infectiilor pielii (rar,in timpul nasterii chirurgicale se pot produce taieturi ale pielii fatului).
Daca cezariana nu este necesara, ar trebui ca mamica sa reflecteze bine asupra tipului de nastere pe care il va alege. Cezariana are si avantajele ei, dar dezavantajele, riscurile si complicatiile nu sunt de ignorat.
Un articol de Simona Prodanoiu
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a
De ce greva profesorilor este și un test pentru societatea civilă? 10 motive
Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă