In zilele noastre tot mai multe femei opteaza pentru o nastere prin cezariana, chiar daca o mare parte dintre ele ar putea sa nasca natural.
Complicatiile cezarienei

Datorita faptului ca cezariana este o procedura chirurgicala de mare amploare, ea expune viitoarele mamici la anumite complicatii cum ar fi: sangerarile abundente, infectiile uterine, infectiile aparatului urinar, infectia plagii, constipatii, reactii alergice la diferitele substante introduse intravenos, aparitia unor trombi (cheaguri de sange) etc.

Nou-nascutul venit pe lume prin cezariana

Acesti bebelusi necesita o ingrijire speciala din partea cadrelor medicale in primele zile de viata deoarece sunt predispusi in primul rand afectiunilor respiratorii (datorita faptului ca in timpul nasterii plamanii nu sunt supusi compresiei de catre vagin si astfel ramane o cantitate de lichid amniotic restanta in tesutul pulmonar) si apoi infectiilor pielii (rar,in timpul nasterii chirurgicale se pot produce taieturi ale pielii fatului).

Daca cezariana nu este necesara, ar trebui ca mamica sa reflecteze bine asupra tipului de nastere pe care il va alege. Cezariana are si avantajele ei, dar dezavantajele, riscurile si complicatiile nu sunt de ignorat.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri