Multe din femeile insarcinate apeleaza la clasele de educatie prenatala pentru a se pregati pentru incercarile la care le supune travaliul. Travaliul necesita putere si nu este un eveniment pasiv in viata viitoarei mame, dar daca te vei pregati temeinic, atat fizic cat si psihic si vei beneficia de suport moral din partea celor apropiati, nu vei avea probleme in ceea ce priveste nasterea.
Uneori ai tendinta de a transforma grija pentru nastere intr-o adevarata frica nejustificata si astfel nu mai poti lua decizii corecte si nu te mai poti bucura de sarcina. Aceasta frica nejustifica poate determina oprirea travaliului.
Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a depasi teama si nelinistile pe care le ai in legatura cu travaliul:
Schimba-ti atitudinea!
Intre atitudinea ta si sentimentele pe care le ai fata de nastere exista o stransa legatura. Nu te mai gandi la travaliu ca si cand ar fi ceva care ti se intampla tie, ci este un mijloc pe care-l folosesti pentru a-ti aduce ingerasul pe lume.
Deoarece nasterea este coordonata in totalitate de corpul tau, nu te opune ei, ci ajuta-ti organismul in acest proces- astfel iti va fi mai usor. Fii optimista si priveste lucrurile cat mai natural.
Documenteaza-te!
Daca nu esti corect informata si esti nesigura de ceea ce se va intampla atunci cand travaliul se va declansa, este foarte probabil ca teama de necunoscut sa apara. Citeste si incearca sa afli cat mai multe lucruri despre cum ar trebui sa decurga nasterea normala- doar cunoascand aceste lucruri iti vei putea da seama daca se intampla ceva anormal cu tine.
Poti apela la cursurile de educatie prenatala, poti citi carti sau poti naviga pe internet pentru a te documenta cat mai bine. Invata sa te relaxezi, sa respiri si sa poti interpreta corect mesajele pe care ti le transmite organismul. De asemenea, la cursurile de educatie prenatala poti intalni si alte mamici cu care sa schimbi experiente si sa-ti impartasesti temerile.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară