Daca vei fi inconjurata de persoane apropiate dispuse sa te sustina oricand din punct de vedere emotional si sa te incurajeze vei face fata mult mai bine travaliului. Evita persoanele care tind sa-ti povesteasca experiente neplacute si sa te descurajeze in legatura cu nasterea. Insista sa fii insotita de partener sau de o persoana apropiata care sa te sustina pe parcursul nasterii.
Fa-ti un plan de nastere
Discuta cu medicul tau si stabiliti impreuna care este metoda cea mai potrivita de a naste pentru tine, daca vei avea sau nu nevoie de cezariana, daca sa recurgi la anestezia epidurala pentru diminuarea durerilor cauzate de travaliu. Ia in considerare atat avantajele cat si dezavantajele fiecarei decizii in parte.
Ai grija sa te gandesti cu ceva timp inainte ce anume o sa ai nevoie la maternitate si bagajul il poti face cu cateva luni inainte; nu lasa totul in ultimul moment- poti omite ceva important. Afla de aici ce ar trebui sa contina bagajul pentru maternitate.
Fii optimista!
Cel mai bine este sa fii ocupata mereu pentru a nu-ti indrepta gandurile spre temeri si griji. Incearca sa te destinzi, citeste carti sau uita-te la filme. Nu le permite celorlalti sa-ti povesteasca istorioare cu nasteri care nu s-au desfasurat bine si nici nu citi carti sau viziona filme cu aceasta tematica.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?