Pe masura ce momentul nasterii se apropie, incepi sa te gandesti din ce in ce mai mult la durerile pe care le vei simti in timpul travaliului si la modalitatile prin care le poti ameliora.
Pe masura ce momentul nasterii se apropie, incepi sa te gandesti din ce in ce mai mult la durerile pe care le vei simti in timpul travaliului si la modalitatile prin care le poti ameliora.

Contractiile din timpul nasterii sunt dureroase si s-au descoperit multe metode farmacologice si non-farmacologice prin care se pot reduce aceste dureri.

Tot mai multe viitoare mamici cunosc efectele anesteziei si ale medicamentelor ce amelioreaza durerile facerii si de aceea, aleg sa isi amelioreze durerile nasterii prin metode naturale.

Daca te vei pregati din timp atat fizic, cat si psihic pentru nastere, iti va fi de mare ajutor pentru a te linisti. Discuta cu medicul care te va asista, viziteaza maternitatea si documenteaza-te in legatura cu toate evenimentele care se produc in mod normal in timpul travaliului.

Starea de spirit pe care o ai inaintea nasterii este foarte importanta, deoarece durerea este in stransa legatura cu starea psihica. Relaxeaza-te cat mai mult si indeparteaza influentele negative inaintea nasterii.

De asemenea, relatiile din familie si sprijinul pe care partenerul de viata si rudele ti-l ofera te pot ajuta sa te simti in siguranta si sa inalturi anxietatea.

Exista multe metode naturale prin care iti poti alina disconfortul si durerea:

Metode de diversiune. Aceste metode de distragere a atentiei se folosesc de obicei in prima parte a travaliului, cand contractile nu sunt atat de dureroase. Asculta muzica preferata si linistitoare, urmareste o emisiune amuzanta la televizor, citeste o carte sau joaca carti cu partenerul. Vei vedea ca daca incerci sa nu te mai gandesti la durerile nasterii, vei uita de ele si nu le vei mai simti atat de puternic.

Aromoterapia foloseste simtul mirosului pentru a iti distrage atentia. Mirosurile deosebite iti pot trezi amintiri si pot crea o diversiune. Foloseste betisoare si lumanari parfumate si relaxeaza-te. Este recomandat ca si partenerul sa participle la sedintele de aromoterapie, pentru a se dovedi util in timpul travaliului.

Baia calda. Cand contractiile devin mai puternice, o baie calda iti poate fi de ajutor, ajutandu-te sa te relaxezi si sa te calmezi. Poti chiar sa alegi sa nasti in apa- mai multe detalii despre nasterea in apa afla de aici.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri