Contractiile Braxton Hicks sunt contractii nedureroase si intermitente ce apar in cel de-al treilea trimestru de sarcina.
Contractiile Braxton Hicks sunt contractii nedureroase si intermitente ce apar in cel de-al treilea trimestru de sarcina.

Pe masura ce te apropii de nastere, poti observa ca abdomenul sau vei simti ca uterul se contracta pentru 20- 40 de secunde- aceste contractii precoce se numesc contractii Braxton Hicks, numite dupa medicul care le-a descris pentru prima data.

Aceste contractii sunt de obicei neplacute, dar ele reprezinta metoda prin care uterul tau exerseaza si se pregateste pentru travaliu. Uneori, ele pot constitui un semn ca travaliul se apropie, deoarece ajuta la dilatarea colului uterin.

Cel mai frecvent ele apar in ultima parte a sarcinii, pe masura ce te apropii de termen, dar pot aparea si in cel de-al doilea trimestru de sarcina, sau chiar mai devreme.

Uneori, contractile Braxton Hicks sunt atat de puternice si dureroase, incat este greu sa le deosebesti de cele ale adevaratului travaliu. Multe dintre femeile care au mai avut o nastere se prezinta la spital cu contractii Braxton Hicks, crezand ca travaliul a inceput. Mai multe informatii despre semnele care prevestesc travaliul poti citi aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Ceea ce face ca acest tip de contractii sa fie greu de diferentiat fata de cele din travaliul propriu-zis este ca ele pot fi uneori regulate (cu durata de 30 de secunde la fiecare 5 minute, tinand chiar cateva ore). Se considera ca travaliul propriu-zis incepe atunci cand intr-un interval de 10 minute ai 5 contractii puternice, fiecare avand o durata de 50-60 de secunde; contractiile din travaliul propriu-zis se insotesc de dureri de spate, dureri pelvine sau dureri abdominale.

Ce poti face daca ai astfel de contractii? In primul rand nu te agita, nu intra in panica si incearca sa te relaxezi. Incearca sa stai putin intinsa in pat sau sa te misti si sa respiri adanc pana ce contractiile trec. Bea multe lichide, deoarece deshidratarea poate cauza contractiile uterine de timp Braxton Hicks. Daca contractiile nu se remit in cateva ore este bine sa mergi la medic.
Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Daca ai contractii devreme in timpul sarcinii este bine ca la controalele medicale prenatale sa discuti aceste lucruri cu medicul care te ingrijeste, pentru a primi cea mai buna ingrijire.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri