Ce este metoda Lamaze?
Joolz lanseaza inovația! - Caruciorul de tip buggy, Joolz Aer –...

La inceput, metoda consta in exersarea tehnicilor de respiratie din timpul travaliului, pentru a usura nasterea, dar pe parcurs orizonturile metodei Lamaze s-au extins.
Acum, metoda consta in cursuri de educatie prenatala, in care ambii parteneri afla detalii despre dezvoltarea fatului, nastere si ingrijirea nou-nascutului.
Lichidul amniotic: ce rol are și ce este anormal

Cursurile se axeaza in principal pe metodele de a usura nasterea si de a atenua durerea fara folosirea anesteziei epidurale sau a medicamentelor specifice. Acestea pot fi obtinute prin tehnici de respiratie, relaxare, masaj, hidroterapie, tehnici de scurtare a travaliului si de dilatare optima a colului uterin.
Cursul Lamaze
Daca esti interesata sa cunosti cat mai multe lucuri despre sarcina si nastere si intelegi importanta educatiei, inscrie-te la un curs Lamaze. Aceste cursuri sunt acum disponibile si in Romania.
Cursurile se organizeaza cu 6-12 perechi, in maternitati sau in cabinete particulare, fiind oferite gratuit sau contra cost si dureaza cel putin 12 ore, cate doua ore in fiecare saptamana.
La cursuri este ideal sa participi impreuna cu partenerul, care invata astfel sa te ajute si sa te sustina pe parcursul sarcinii si al travaliului.
Ce inveti la cursuri?
- Totul despre sarcina, nasterea normala si lauzie
- Pozitiile care usureaza travaliul
- Tehnici de respiratie controlata in timpul nasterii
- Tipuri de masaj care scad intensitatea durerii in timpul nasterii
- Metode de relaxare aplicate inainte, in timpul si dupa nastere
- Sa comunici cu partenerul
- Informatii depsre procedurile medicale din timpul nasterii, despre cezariana, anestezie si alte medicamente folosite pentru minimizarea durerilor
- Alaptarea si ingrijirea nou-nascutului
- Cum sa te ingrijesti in perioada de lauzie
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?